Perkiömäki Motorsport
KILPAILURAPORTIT JA UUTISET

 

Ari Perkiömäelle kultainen kilpailijamerkki

Suomalaisia autourheilukuljettajia ja ansioituneita autourheilun toimijoita palkittiin 11.1.2020 Lahden Messukeskuksessa järjestetyssä Mestareiden Illassa.

Jäärata- ja rallicross-radoilta yhteensä viisi Suomen mestaruutta, neljä SM-hopeaa, yhden pronssisen mitalin sekä yhden Ruotsin mestaruuden saavuttanut Ari Perkiömäki sai tunnustuksen pitkästä ja menestyksekkäästä autourheilu-urasta. Raahelainen pokkasi tilaisuudesta autourheilun kansallisen keskusliiton kultaisen kilpailijamerkin. – Tällainen tunnustus tuntuu hyvältä. Tässä ei kyse vain yhden kauden menestyksestä vaan pitkän ajan saavutuksista ja työstä autourheilun parissa. Olenhan ollutkin kisahommissa mukana tavalla tai toisella nelisenkymmentä vuotta. Vuosien mittaan toiminnassa on ollut mukana paljon ihmisiä ja heille kuuluukin suuri kiitos. Tulevista kisoista ei ole vielä suunnitelmaa. Ehkä nyt alkaa olla jo aika ottaa hieman rauhallisemmin, Ari kertoo. - Mutta jollain tavalla tulee varmaan pyörittyä kisahommissa mukana. Eihän tätä kokonaan voi lopettaa. Autourheilu on minulle enemmän elämäntapa kuin harrastus.

Tälle talvelle Ari saatetaan nähdä maaliskuussa Kuusamossa ajettavassa kaksipäiväisessä jääradan SM-kilpailussa. - Autosta on kyllä hierottu kauppaa, mutta jos se on vielä silloin omassa tallissa, niin todennäköisesti ajan Kuusamossa.


Finaalipaikka todella lähellä Kouvolan Rally X Nordic-kisassa

Rallicrossin EM- ja MM-tasolta tuttuja kuljettajia oli vauhdissa Kouvolan kaksipäiväisessä Rallycross Festival-kilpailussa. SM-osakilpailun yhteydessä 24.-25.8. kisattiin myös Rally X Nordic-sarjan 2019 pisteistä. Ari Perkiömäki ajoi nyt kesän kolmannen kilpailunsa peräti 30 SuperCar-luokan kuljettajan joukossa. Ensimmäisessä alkuerässä raahelainen oli hyvässä vauhdissa, mutta renkaan irtoaminen vanteelta kesken ajon pudotti hänet jälkijoukkoon. Toinen ja kolmas alkuerä sujuivat ilman ongelmia. Toisessa alkuerässä Ari oli kuudes ja kolmannessa seitsemäs. Viimeisessä alkuerässä raahelainen joutui pieneen kolariin ruotsalaisen kilpakumppanin kanssa. Ohjaustehostin kärsi vaurioita ja se näkyi vauhdissa. Ari löytyi vasta sijalta 23.

Paikka semifinaalista oli kuitenkin varma ja siellä Ari taisteli tiukasti kakkospaikasta. Hän kaahasi ruutulipulle ainoastaan kolme kymmenystä kakkostilasta jääneenä tippuen näin niukasti finaalista. Päivän päätteeksi Arille kirjattiin sijoitukseksi 11.

– Harmittavan lähelle jäi finaalipaikka. Parhaimmillaan pääsin hyvin finaalivauhtiin, mutta semifinaalissa puuttui se viimeinen vaadittava puristus. En tiedä, että oliko vika kuskissa vai autossa, mutta vähän parempaan olisi pitänyt pystyä. Se oli iso pettymys. Hyvää kuitenkin on, että auto näytti jäävän pintapuolisia kolhuja lukuun ottamatta ehyeksi. Luultavasti ajan vielä jonkun kisan tälle syksylle, joko viimeisen SM-osakilpailun tai sitten ulkomailla, Ari valaisi.


Jurvan SM-osakilpailussa palkintopallille 

Vuoden 2018 suomenmestari Ari Perkiömäki osallistui 27.7.2019 rallicrossin Jurvan SM-osakilpailussa ja nousi saman tien podiumille. A-finaalin startissa Ari taisteli jopa kärkipaikasta. Loppujen lopuksi hän ajoi ruutulipulle kolmantena Riku Tahkon ja Juha Rytkösen jälkeen. -Kova vääntö oli poikien kanssa. Kyllä podium-paikkaan pitää aina olla tyytyväinen. Taso ja vauhti nousee joka vuosi, Ari kertoi kisan jälkeen.


Kausi 2019 käyntiin Latvian Rally X Nordic-osakilpailussa

Rallicrossin viime vuoden SuperCar-luokan Suomenmestari Ari Perkiömäki avasi kuluvan kisakauden Latviassa. Rally X Nordic-sarjan osakilpailussa 20.-21.7. raahelainen haastoi rallicrossin EM- ja MM-sarjasta tuttuja kovanluokan kuskeja. Arille ennestään oudolla radalla, alkuerät sujuivat vielä osaksi ajotuntumaan hakiessa. Parhaimmillaan hän ehti seitsemänneksi. Kolmannessa alkuerässä hän joutui pieneen kolariin palatessaan jokerikierrokselta radalle ja jäi viimeiseksi. – Tämä kun oli kauden ensimmäinen kisa ja vielä oudolla radalla, niin alussa tietenkin oli vähän totuttelua. Olen kuitenkin tyytyväinen, että vauhti parani mitä pidemmäs kisa eteni. Testipäivä tällä radalla olisi kyllä ollut paikallaan, mutta nyt siihen ei ollut mahdollisuutta. Alkuerissä auto toimi muuten hyvin, mutta kolmannen alkuerän kolarissa hajosi takanapa. Keskeytys vähän vaikeutti jatkoa, kun jäi tärkeitä kierroksia ajamatta, Ari kertoi.

Omaan semifinaalistarttiinsa Ari lähti takarivistä. Heti lähdön jälkeen hän joutui hieman löysäämään kaasua kiertäessään eteen lähtöviivalle nyykähtäneen kilpakumppanin autoa. Ensimmäiseen mutkayhdistelmään hän ehti neljäntenä. Kilpakumppanit ehtivät sen verran hyvään vauhtiin, että ohitusmahdollisuuksia ei enää tullut. Ruutulipulle Ari ajoi viidentenä, kun finaaliin selvisi kolme parasta. Finaalin voittoon ajoi Ruotsin Robin Larsson ennen Suomen Jere Kalliokoskea. – Tällä kertaa ei vauhti riittänyt finaaliin saakka, mutta hyvin pysyin kuitenkin porukassa mukana. Hieno rata ja hieno tapahtuma. Kovatasoista kalustoa ja kuskeja oli vastassa. Autokin jäi ehyeksi, niin hyvin meni viikonloppu, Ari kertasi.


Ari Perkiömäki SuperCar-luokan Suomen mestariksi 2018!

Rallicrossin SM-kauden päätösosakilpailuun SuperCar-luokan kotimaiset kuljettajat saivat kovia haastajia sillä Kouvolassa ajettiin samalla pohjoismaista RallyX Nordic–sarjaa. SM-sarjan osalta kisaan startattiin erittäin jännittävässä tilanteessa. Porvoolainen Riku Tahko nousi edellisessä SM-osakilpailussa SuperCar-luokan pistekärkeen, mutta ensimmäistä Suomen mestaruuttaan SuperCar-luokassa jahtaava Ari Perkiömäki oli vain neljän pisteen päässä.

Ari aloitti ensimmäisessä alkuerässä pahimpia kilpakumppaneitaan edellä. Toinenkin alkuerä sujui vielä hyvin, mutta kolmannessa raahelaisen auto sai osumia ja raidetanko meni poikki. Ari joutui keskeyttämään. Alkuerien yhteistuloksissa Ari sijoittui 15:sta ja selvisi sillä semifinaaleihin takariviin. Semifinaalista Ford Fiesta-kuljettaja taisteli itselleen ainoana suomalaisena finaalipaikan sijoittuessaan toiseksi. Samalla varmistui Arin uran ensimmäisen Suomen mestaruus SuperCar-luokassa.

Finaalissa Ari pysyi hyvin ammattilaistiimien vauhdissa. Startti onnistui hyvin ja Ari säntäsi ensimmäiseen mutkaan kolmen joukossa. Ulkokaarteesta auto kuitenkin valui hieman ulos ja hän tipahti kuudenneksi. Kilpakumppaneiden vääntäessä tiukasti keskenään Ari ajoi hyviä kierroksia ja kun hän viimeisellä kierroksella kävi pakollisen lisälenkkinsä, palasi hän radalle niukasti kolmantena. Raahelainen kiipesi näin palkintokorokkeelle ruotsalaisessa ammattilaistiimissä ajaneiden Oliver Erikssonin ja Oliver Sohlbergin jälkeen.

Vuona 2008 Ari saavutti rallicrossin autokrossi-luokassa mestaruuden, jonka jälkeen hän siirtyi SuperCar-luokkaan. Tähän mennessä hän on parhaimmillaan sijoittunut kolmanneksi, joka tapahtui viime vuonna. - Semifinaaleihin lähdin kaikki tai ei mitään-periaatteella ja sieltähän se jatkopaikka tuli ja samalla varmistui mestaruus. Arvostan tätä saavutusta todella korkealle. Tämä on vaatinut erittäin paljon työtä niin itseltä kuin huoltoporukalta unohtamatta yhteistyökumppaneita. Eli isot kiitokset kaikille tiimin toiminnassa mukana olleille. Kisat ovat niin tasaisia, että menestyminen on pienistä asioista kiinni. Tänä vuonna viidestä osakilpailusta tuli kolme voittoa ja siihen voi olla erittäin tyytyväinen. Kauden kruunasi mahdollisuus päästä ajamaan RallyX Nordic:in kärkikuskien kanssa finaalissa. Hieno oli vetää, kun vielä väkeä oli pirusti paikalla, tuore Suomen mestari hehkutti.


Epäonnea Jalasjärven SM-osakilpailussa, finaalipaikka jäi saamatta

Rallicrossin SM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin 11.8. Murtoharjun uudella moottoriradalla Jalasjärvellä. Ari Perkiömäen kisapäivä SuperCar-luokassa oli epäonninen. Ensimmäisessä alkuerässä auto lipsahti teknisen vian vuoksi ulos radalta. Raahelainen pääsi jatkamaan, mutta ajalla ei taisteltu kärkitiloista. Toinen ja kolmas alkuerä sujuivat ilman ongelmia ja molemmista oli tuloksena kolmas tila. Alkuerien yhteispisteissä hän sijoittui viidenneksi ja sai semifinaaliin kolmannen lähtöruudun.

Semifinaalissa lähtö onnistui hyvin ja Ari oli saalistamassa kakkostilan turvin jatkopaikan finaaliin. Lopussa moottorin turbon alipaineletku halkesi ja autosta hävisi rutkasti tehoja. Ari ei pystynyt pidättelemään kilpakumppaneita takanaan ja tipahti neljänneksi. Jatkopaikka karkasi näin käsistä.

Jukka Lautamäki vei kotiyleisön edessä voiton. Riku Tahko kiristi lopulta toiseksi ja nousi samalla sarjakärkeen Arin ohi. Kärkikaksikkoa erottaa ainoastaan neljä pistettä. – Harmittavan paljon oli ongelmia. Ero sarjakärkeen on kuitenkin pieni ja finaalissa Kouvolassa on vielä paljon pisteitä jaossa. Kaikki on vielä omissa käsissä. Ajamalla voittoon pääsee varmuudella juhlimaan myös mestaruutta, Ari kertoi. Kouvolan SM-finaali 25.-26.8. Kisa on samalla RallyX Nordic-sarjan osakilpailu, joten paikalla on SM-sarjalaisten lisäksi myös Pohjoismaiden huiput.


Voitto Jurvan SM-osakilpailusta ja nousu SM-sarjan kärkeen

Rallicrossin SM-kauden kolmas osakilpailu ajettiin 7.7. Jurvassa Botniaringin täysin uudella rallicross-radalla. Raahen urheiluautoilijoita edustava Ari Perkiömäki lähti kisaan SuperCar-luokan pistetilanteen toiselta tilalta. Ensimmäisessä alkuerässä Ford Fiesta-kuljettaja oli toiseksi nopein ja toisessa kolmanneksi nopein. Kisapäivä oli vähällä päättyä jo kolmanteen alkuerään. Ensimmäisessä mutkassa Ari joutui kolariin ja nilkutti hajonneella autolla viimeisenä maaliin. Tauolla tiimin huolto sai kuitenkin parsittua auton jälleen kasaan. Aika-ajojen yhteistuloksissa Ari sijoittui kolmanneksi ja pääsi näin hyvistä asemista jatkoon.

Semifinaalissa startti onnistui kakkosruudusta mainiosti ja raahelainen ampaisi heti kärkeen pitäen asemansa maaliin saakka. Myös finaalissa Arin lähtö paalupaikalta oli hyvä. Hän selvisi ensimmäisistä mutkista kärkipaikalla. Porvoolainen Riku Tahko ei kuitenkaan päästänyt helpolla. Molemmat jättivät pakollisen lisälenkkinsä viimeiselle kierrokselle eikä johtoasema vaihtunut tässäkään vaiheessa. Näin Ari pääsi juhlimaan jo kauden toista voittoaan. Tahko ajoi Minillään ruutulipulle vajaan sekunnin voittajan perässä. Ari nousi samalla sarjan piikkipaikalle ennen kolmanneksi ajanutta Mikko Ikosta. - Pikkusen meni hukkaan alkuerissä pisteitä, mutta semeihin saatiin auto säätöön ja mies iskuun. Finaali oli aika haastava heti lähtöviivalta asti. Pääsin kärkeen, mutta Tahko pysyi aivan kannassa koko ajan. Täysillä sai painaa loppuun asti, Ari kertasi alkupäivän tapahtumia.


Honkajoella auto hajalle kolarissa, tuloksena kuudes tila

Perkiömäki Motorsportin Ari Perkiömäki taisteli kärkitiloista Rallicrossin SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa 16.6. Honkajoella. Avausosakilpailun voittanut raahelainen oli alkuerissä SuperCar-luokan toiseksi nopein ja pääsi starttaamaan semifinaalieräänsä paalupaikalta. Tällä kertaa lähtö ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta Ari taisteli Ford Fiestallaan itselleen toisen tilan ansaiten samalla finaaliin neljännen lähtöruudun.

Tapahtumarikkaassa finaalissa Arin startti onnistui mainiosti ja lähtösuoran päässä hän jo toisena. Hyvinkään urheiluautoilijoiden Mikko Ikonen aloitti kärjessä. Toisen kierroksen alussa Ikonen kuitenkin ajautui Saabillaan leveäksi. Auto karkasi täysin kuljettajan käsistä sinkoutuen vauhdilla toisena ajaneen Arin eteen. Ari ei ehtinyt väistää ja autot osuivat yhteen. Kolmantena ollut Riku Tahko kiilasi penkan kautta kärkeen. Porvoolainen koki samalla kuitenkin rengasrikon ja Jalasjärven moottorikerhoa edustava Jukka Lautamäki nousi kärkipaikalle ja voittoon. Ari nilkutti vaurioituneella autolla maaliin saakka ja joutui tyytymään tällä kertaa kuudenteen sijaan. – Ikonen tuli sivusta suoraan eteen eikä ollut mitään mahdollisuuksia väistää. Harmi homma. Tällä kaudella kisa on ollut rehtiä. Kovaa vääntöä, mutta tahallaan törmäilyjä ei ole ollut. Tällaisia vaan tapahtuu tässä lajissa silloin tällöin. Virheitä voi sattua kelle tahansa. Nyt tulee varmasti kiire laittaa auto kuntoon seuraavaa kisaa varten, sen verran pahasti taitaa olla vaurioita, Ari tuumaili.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 7.7. Jurvassa. Epävirallisen pistelaskennan mukaan Ari menetti SM-tilanteessa kärkipaikan Jukka Lautamäelle. Eroa on kuitenkin vaivaiset yksi piste, joten mitalikamppailu on erittäin hyvällä mallilla.


Rallicrossin SM-kausi 2018 käyntiin voitolla!

Rallicrossin SM-kausi startattiin viime lauantaina Tampereen Kaanaan moottoriradalla. SuperCar-luokassa avausosakilpailun voittoon tyylitteli viime kauden SM-pronssimitalisti Perkiömäki Motorsportin Ari Perkiömäki.

Raahelainen oli Ford Fiestallaan hyvässä vauhdissa heti harjoituksista lähtien. Alkueristä Ari nappasi kaksi ykköstilaa ja oli kerran toinen. Semifinaaliin hän starttasi eturivistä. Lähtö onnistui hyvin, mutta tiukassa taistelussa auto valui ensimmäisessä mutkassa hieman leveäksi. Saab:ia ohjastanut Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Mikko Ikonen käytti tilaisuuden hyväksi ja nappasi kärkipaikan. Kakkostilan ansiosta Ari selvisi finaalin kolmanteen lähtöruutuun.

Finaalissa hän aloitti toisena ja nousi kärkeen viimeisellä kierroksella, kun Ikonen kaartoi omalle lisälenkilleen. Ikonen palasi lisälenkiltä radalle aivan Ari perään. Ikonen havitteli tosissaan vielä voittoa, mutta Ari ei tehnyt johtopaikalla virheitä. Ruutulipulla kärkikaksikkoa erotti ainoastaan 0,6 sekuntia. Kansainvälisiltä radoilta paluun SM-sarjaan tehnyt Riku Tahko jätettiin kolmanneksi.

- Kaikki näytti hyvältä jo vapaissa harjoituksissa. Autoon on jälleen tehty talven aikana parannuksia, moottoriin, alustaan ja muutakin. Tiesin, että auto on nyt hyvässä vedossa. Kisa lähti hyvin käyntiin ja alkueristä sain heti täydet sarjapisteet. Finaali menikin sitten kaikin puolin taktisesti loistavasti. Lisälenkki osui kohdilleen ja pääsin kärkeen, Ari kertoi. - Vauhti on luokassa noussut taas viime vuodesta. Tasainen porukka, eikä kestä pienintäkään virhettä, jos meinaa voittaa tänä vuonna kisoja. Kilpailu on kovaa, mutta rehtiä, Ari jatkoi.


SuperCar-luokan SM-pronssi kaudelta 2017!

Rallicrossin SM-sarjan päätösosakilpailuun startattiin Perkiömäki motorsportin osalta erittäin jännittävissä merkeissä. Ari piti hallussaan SuperCar-luokan neljättä tilaa ainoastaan kaksi pistettä hopeatilasta.

Raahelainen oli Ford Fiestallaan hyvässä vauhdissa jo alkuerissä sijoittuen erien yhteispisteissä neljänneksi. Semifinaalissa Ari ajoi toiseksi ja nappasi näin finaalipaikan toisesta rivistä. Finaalissa Kouvolan Atro Määttä ja Alahärmän Jere Kalliokoski nappasivat eturivistä kärkipaikat. Ari joutui muiden kilpakumppaneiden kanssa alussa tiukoille, mutta piti kiinni kolmospaikasta. Kärkikaksikko ehti hieman karkuun eikä Ari päässyt hieman vioittuneella autolla kunnolla enää heitä haastamaan. Kärkikolmikon osalta ohituksia ei enää nähty edes lisälenkkien aikana. SM-mitalit jaettiin maaliintulojärjestyksessä. Määttä saalisti näin neljännen mestaruutensa. Viime vuoden mestari Kalliokoski otti hopeaa. Ari saavutti näin uransa ensimmäisen SM-mitalin rallicrossin kuninkuusluokasta. Kahdesti hän on sijoittunut neljänneksi. Vuonna 2008 Arille ripustettiin kaulaan autokrossi-luokan kultamitali. – Kyllä tämä on kova sarja, tasaväkiset kuskit ja hyvää kalustoa. Täytyy olla pronssiin tosi tyytyväinen. Kun talvelta tuli jääradalta vielä hopeaa, niin hyvä kausi kaiken kaikkiaan. Mutta helppoa ei ollut. Ongelmia ja vaikeuksiakin oli paljon. Huolto on paiskinut paljon hommia niin kotitallissa kuin kisoissa, Ari kertoi.


Viidenneksi Jalasjärven SM-osakilpailussa

Rallicrossin SM-sarjan neljäs ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 18.8. Jalasjärven uudella Murtoharjun moottoriradalla, joten rata oli monelle kuskille täysin uusi tuttavuus. Lähes koko päivän jatkunut vesisade aiheutti lisähaasteita kilpailijoille. Myös Perkiömäki Motorsportin Ari Perkiömäki oli hyvin mukana Super Car-luokan pistejahdissa.

Alkuerissä Arilta jäi puuttumaan aivan paras isku ja raahelainen oli alkuerien yhteistuloksissa seitsemäs. Semifinaalissa hän ajoi ruutulipulle kolmantena ja ansaitsi näin finaalipaikan toiseen lähtöriviin. Finaalissa Ari ei kurakelissä päässyt toisesta rivistä haastamaan aivan kuuminta kärkeä. Viimeisissä mutkissa raahelainen nousi viidenneksi ja nappasi näin mukavan pistepotin mukaansa. – En jostain syystä päässyt alkuerissä ihan parhaimpaan vauhtiin. Finaalissa tuli ensimmäisessä mutkassa sellainen seinä vastaan, että oli pakko hiljentää rajusti ja jäädä taakse ettei tule osumia. Ei ollut ihan paras kisa, mutta vielä ollaan hyvin mitalitaistelussa mukana. Tämä oli sellainen pienten ongelmien värittämä torjuntavoitto. Kouvolan kisasta tulee erittäin mielenkiintoinen. Periaatteessa mestaruuteenkin on vielä pieniä mahdollisuuksia, mutta hopeasta ja pronssista ajaa neljä kuskia, Ari tuumaili. Ennen kauden viimeistä osakilpailua Ari on SM-sarjan neljäntenä ainoastaan pisteen päässä kolmostilasta ja vain kaksi pistettä hopeatilasta.

Sarjan piikkipaikkaa pitävä Valkealan Atro Määttä pääsi Jalasjärvellä tyylittelemään jo kauden kolmanteen voittoonsa. Hän karkasi jo turvallisen tuntuiseen 22 pisteen sarjajohtoon. Toiselle sijalle nousi Toni Lukander 82 pisteellä, mutta takana kärkkyy tasainen nippu haastajia vain muutaman pisteen sisällä toisistaan. Kolmantena on Jukka Lautamäki (81p.), neljäntenä Ari Perkiömäki (80p.) ja viidentenä Jere Kalliokoski (79p.)

Rallicrossin SM-sarja huipentuu 23. syyskuuta, kun päätösosakilpailu ajetaan Kouvolan legendaarisella Tykkimäen moottoriradalla.


SM-sarjan kakkostila haltuun!

Kamppailu rallicrossin SM-pisteistä jatkui lauantaina 8.7. Tampereen Kaanaa Centerissä. Perkiömäki Motorsportin Ari Perkiömäki saalisti hyvän pistepotin, mutta mahdollisuuksia oli vieläkin parempaan. Raahelainen pysyi näin hyvin mukana SuperCar-luokan mitalitaistelussa kun ajamatta enää kaksi osakilpailua.

Ensimmäisessä alkuerässä Ari oli Ford Fiestallaan kolmanneksi nopein. Toisessa hän joutui vilppilähdön vuoksi kiertämään lisälenkin kahdesti, mutta oli silti neljänneksi nopein. Viimeinen alkuerä onnistui loistavasti. Ari oli nopein ja pääsi näin starttaamaan paalupaikalta semifinaaliin. Siellä raahelainen ajoi voittoon ja tienasi näin eturivin paikan finaaliin. Päivän tärkeimmässä lähdössä autoon tuli kuitenkin juuri kriittisellä hetkellä moottorin käyntihäiriö ja auto nyykähti lähtöviivalle. Ari lähti joukon hänniltä jahtaamaan muita kiinni. Ennen ruutulippua hän ehti nousta neljänneksi. Voittonsa ansiosta Atro Määttä kasvatti hieman sarjajohtoaan. Ari sai hyvät pisteet finaalin lisäksi alkueristä ja semifinaalin voitosta. Hän nousi yhden pykälän ja pitää hallussaan toista sijaa 11 pistettä Määtän takana. Rallicrossin SM-sarja jatkuu 19. elokuuta Jalasjärvellä.


SM-osakilpailuvoitto Honkajoelta!

Rallicrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin aurinkoisessa säässä Honkajoella. Paikalle saapunut runsaslukuinen yleisö sai auringonpaisteen lisäksi nauttia erittäin tiukasta ja armottomasta taistelusta. Tälläkään kertaa kolhuilta ei vältytty.

Super Car-luokan alkuerissä Perkiömäki Motorsportin Ari Perkiömäki oli Ford Fiestallaan hyvässä vauhdissa, mutta pienten kolhujen vuoksi ajo ei ollut puhdasta ja aikaa hukkui turhaan. Ensimmäisessä alkuerässä Ari oli kuitenkin neljänneksi nopein, toisessa kahdeksas ja viimeisessä alkuerässä kuudes. Alkuerien yhteispisteissä Ari oli seitsemäs.

Semifinaaleissa ajo onnistui puhtaasti ja Ari ohitti ruutulipun hienosti kakkospaikalla ja selvisi näin päivän viimeiseen ja tärkeimpään starttiin. Finaalin lähtö onnistui raahelaiselta hyvin ja hän ilmoittautui heti mukaan voittotaisteluun. Ari ajoi viisaasti oman pakollisen lisälenkkinsä jo ensimmäisellä kierroksella. Tämän jälkeen hän pääsi hurjastelemaan nopeita kierroksia ilman ruuhkaa. Kilpakumppaneiden palatessa omien lisälenkkiensä jälkeen radalle, jäivät he yksi toisensa jälkeen Arin taakse. Kukaan ei lopussa päässyt kunnolla yrittämään ohitusta ja näin Ari nappasi kauden avausvoiton. – Alkuerissä oli hankalaa. Jatkuvasti oli jotain rytinää eikä saanut ajettua oikein kunnon aikoja. Semifinaaleissa sitten homma rupesi kulkemaan jo paremmin. Finaaliin starttasin nelosena ja otin heti ensimmäisellä kierroksella lisälenkin. Siitä pääsin suorittamaan omaa ajoa ja sija kerrallaan pääsin nousemaan voittoon. Nyt on todella hyvä fiilis. Tiimi paiski kovasti töitä ja saatiin auto jokaisessa lähdössä hyvään kuntoon, Ari kertoi tyytyväisenä.

SM-sarjan pistetilanteessa kahden osakilpailun jälkeen Ari on kolmantena ainoastaan viisi pistettä johtopaikasta ja yhden pisteen hopeatilasta.


Rallicrossin SM-kausi käyntiin hienosti nelostilalla

Rallicrossin SM-sarjan kauden 2017 avausosakilpailu ajettiin Hyvinkäällä 27.5. Kuninkuusluokassa SuperCar:issa oli mukana tuttuun tapaan myös Perkiömäkimotorsportin Ari Perkiömäki.

Nelivetoisten autojen SuperCar-luokassa oli mukana huippukova ja harvinaisen runsaslukuinen osanottajajoukko. Sijoituksista taisteli peräti 18 kuljettajaa. Esimmäisessä alkuerässä Ari joutui Ford Fiestallaan kolariin ja raahautui maaliin rikkinäisellä autolla sijoittuen toiseksi viimeiseksi. Toisessa alkuerässä kolhuja ei sattunut ja Ari nostikin selvästi osakkeitaan kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Viimeisessä alkuerässä Ari joutui jälleen kolariin, mutta auton vauriot olivat onneksi lähinnä kosmeettisia. Ari oli yhdeksäs. Alkuerien kokonaistuloksissa Arille kirjattiin seitsemäs tila.

Tälle kaudelle uudistuneen ajojärjestyksen mukaan nyt ajettiin myös kaksi semifinaalistarttia, joiden kuusi parasta selvisi finaaliin. Ari varmisti varmalla ajolla ja kolmostilallaan omasta semifinaalistaan paikan päivän viimeiseen lähtöön. Finaalissa hän lähti hakemaan palkintopallisijoitusta ja starttasikin hyvin kärkijoukossa. Kouvolan Atro Määttä sai revittyä pienen etumatkan, mutta muista sijoista käytiin erittäin kova taistelu. Ari ajoi välillä kolmantena, mutta lipsautti yhden mutkan hieman leveäksi ja putosi neljänneksi. Määttä hurjasteli maaliin ensimmäisenä ennen Riku Tahkoa ja Jukka Lautamäkeä. – Viime vuosina Hyvinkään kisa on mennyt yleensä aivan penkin alle, mutta tähän olen tyytyväinen. Pisteitä tuli mukavasti ja auto on hyvässä iskussa. Taso oli meidän luokassa tosi kova. Tästä on hyvä jatkaa kautta, Ari tuumaili.


Jääradalta SM-hopeaa!

Autojen jääradan SM-sarjan kauden toinen ja samalla viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 18.3. Kuusamossa. Perkiömäki Motorsportin Ari Perkiömäki lähti nelivetoluokan kilpailuun sarjatilanteen toiselta tilalta. Mestaruuskin oli vielä saavutettavissa, mutta se olisi vaatinut hallitsevan rallicrossin SuperCar-luokan mestarin Alahärmä Jere Kalliokosken päihittämistä. Alkuerässä raahelainen epäonnistui lähdössä ja sijoittui lopulta varmistellen neljänneksi. – En ollut oikein startissa hereillä ja jäin hetkeksi paikalleni. En ottanut turhia riskejä, jotta auto pysyy ehyenä, Ari tuumaili alkuerän jälkeen.

A-finaalin startissa Ford Fiesta-kuljettaja jäi neljänneksi. Koko päivän jatkuneen räntäsateen ja lämpöasteiden vuoksi rata oli heti ajouran ulkopuolelta paksun lumisohjon peitossa, joka teki ohittamisesta erittäin vaikeaa. Kalliokoski ja kokenut jääratakuski Matti Santti karkasivat, samalla kun Ari jumittui Oriveden urheiluautoilijoiden Jukka Pykäläisen taakse. Ari tiesi tilanteen, että SM-hopea vaatisi vähintään kolmannen tilan. Viimeisillä kierroksilla hän nousi kolmanneksi ja piti sijansa ruutulipulle saakka. Tämä varmisti hänelle hopeamitalin. Molemmat osakilpailut voittanut Kalliokoski vei kullan. Kuusamossa toiseksi sijoittunut Santti palkittiin pronssilla. – Olen hopeaan kyllä tyytyväinen. Kalliokoski oli vaan tänä talvena nopeampi. Hän sai tosi hyvät lähdöt. Olin kyllä tietoinen, että Pykäläisen ohi oli päästävä. En kuitenkaan halunnut kolhia autoa, jolloin tuloksena olisi voinut olla keskeytys ja putoaminen pois mitaleilta. Lopulta hyvä ohituspaikka löytyi. Korkeammalle ei ollut enää mahdollista nousta, kun Kalliokoski ja Santti ajoivat virheittä. Auto toimi hyvin, mutta tuntui, että tehoja olisi tarvinnut vieläkin enemmän. Oli niin raskas keli, Ari kertoi. Seuraavaksi hän kilpailee rallicrossin SM-sarjan avausosakilpailussa 27.5. Hyvinkäällä. – Auto jäi kuntoon ja tästä on hyvä lähtä kesän kisoihin ja SM-mitalijahtiin. Kesäkauteen pyritään valmistautumaan mahdollisimman hyvin. Heti kun lumi on sulanut, niin aloitetaan testaus, Ari valaisi.


Kausi 2017 käyntiin SM-jääradalta

Jääradan SM-sarja 2017 startattiin 18.2. Paltamossa. Nelivetoluokassa osallistujia oli tällä kertaa sen verran, että luokka saatiin SM-arvoiseksi. Mukana oli kovatasoinen osallistujajoukko sekä kokeneita konkareita, että nuoria haastajia. Raahen Ari Perkiömäki aloitti päivän hyvällä vauhdilla. Alkuerässä Ford Fiesta-kuljettaja sijoittui toiseksi Kuopion Matti Santin jälkeen ja selvisi näin vaivatta A-finaaliin.

A-finaalin startissa Ari ei ehtinyt aivan kärkikahinoihin vaan jumittui hetkeksi kolmostilalle. Toisella kierroksella Ari löysi sankassa lumipölyssä ohituspaikan Ylikiimingin Arto Vimparista ja nousi toiseksi. Hallitseva rallicrossin Super Car-luokan Suomen mestari Jere Kalliokoski oli kuitenkin jo ehtinyt sen verran kauas karkuun, että Arilla ei ollut enää mahdollisuuksia haastaa kärkimiestä. Ari ajoi ruutulipulle selvänä kakkosena. Kokenut jääratamestari Matti Santti jätettiin tällä kertaa neljänneksi. – Startteja ei ole päässyt nyt harjoittelemaan niin se kyllä vähän näkyi. Muuten meni hyvin. Kovin kovalla riskillä en lumipölyssä hakenut ohituspaikkaa. Vaarana oli, että jos tulee osumaa, niin voi jäädä kokonaan pisteittä. Kuusamossa sitten täytyy pitää Jere takana, niin mestaruus on lähellä, Ari tuumaili.

Jääradan kauden toinen SM-osakilpailu ajetaan 18.3. Kuusamossa.


Keskeytys SM-finaalissa, kausi 2016 päätöksessä

Ari Perkiömäen ennätysvaikea kausi 2016 rallicrossin SM-sarjassa päättyi jälleen yhteen keskeytykseen. Tampereen Kaanaa Centerin finaalissa raahelainen aloitti hyvin SuperCar-luokan alkuerissä. Ensin hän hurjasteli Ford Fiestalla ensimmäisten alkuerien yhteisajoissa yhdeksänneksi. Toisessa alkuerässään Ari nousi viimeisellä kierroksella kärkeen, mutta viimeisessä mutkassa osui rataa reunustaneisiin, hiekalla täytettyihin, pyöräkoneenrenkaisiin. Auto koki kovia, mutta Ari pysyi ruutulipulle asti kärkipaikalla. Hidastuksesta huolimatta hän oli toisten alkuerien yhteisaikojen viidenneksi nopein. Auton etupyörän ripustukset kuitenkin vaurioituivat törmäyksessä niin pahoin, että kilpailupäivä täytyi jättää kesken. SuperCar-luokan Suomenmestaruuden voitti Jere Kalliokoski. SM-hopealle ajoi Aki Karttunen ja SM-pronssi matkasi Toni Lukanderille. Epäonnisista keskeytyksistä koko kesäkauden kärsinyt Ari jäi tällä kertaa sarjapisteissä yhdeksänneksi.

Tiimin kausi oli täynnä ongelmia. Hyvinkäällä vaihdelaatikon hammaspyörä petti aiheuttaen täystuhon vaihdelaatikkoon. Kouvolassa A-finaalissa raidetanko napsahti poikki ja tuloksena keskeytys. Honkajoella moottori räjähti totaalisesti. OuluZonella Ari oli kärkivauhdissa, mutta A-finaalissa johtopaikalta viimeisellä kierroksella puhkesi rengas ja Ari putosi neljänneksi. Jos jotain positiivista, niin ei ainakaan vaikeampaa kautta enää voi tulla. Kiitos kaikille mukana olleille yhteistyökumppaneille ja teamille. Onnea mitalisteille Kalliokoski Motorsport, Karttunen Racing ja Toni Lukander RX loistavasta kaudesta.

Paja hiljenee nyt hetkeksi, kuulemiin…


Huippuvauhdissa Oulun kisassa

Ari Perkiömäki selvisi juuri ja juuri mukaan Oulun OuluZonessa 20.8. ajettuun ralllicrossin SM-osakilpailuun. Perkiömäen tiimi metsästi kilpuriin osia aivan viime hetkiin saakka ja teki kaikkensa ehtiäkseen mukaan ns. kotikilpailuunsa. Edellisessä osakilpailussa moottoririkon kokenut Ford Fiesta valmistui remontista vasta kisaa edeltävänä päivänä.

Raahelainen on kärsinyt tänä kesänä harvinaisen huonosta tuurista, sillä kaikki kolme edellistä osakilpailua ovat päättyneet keskeytykseen. Myös Oulun osakilpailu oli tapahtumarikas. Ari oli vakuuttavassa vauhdissa heti ensimmäisestä alkuerästä lähtien. Hän onnistui startissa mainiosti ja kiihdytti lähtösuoralla kärkipaikalle. Paikkaansa hän ei enää luovuttanut. Toisessa alkuerässä kuljettajat taistelivat rajusti sijoituksistaan. Ensimmäisessä mutkassa useat autot osuivat toisiinsa ja myös Ari pyörähti jääden häntäpäähän. Raahelainen ajoi hiljalleen maaliin. - Otin tarkoituksella varovasti ja tunnustelin autoa, kun en tiennyt, että oliko mitään rikki. Ei onneksi tullut vaurioita, Ari valaisi. Viimeisessä, sateella ajetussa, alkuerässä hän ajoi jälleen ensimmäisenä ruutulipulle. Hän oli alkuerätulosten kakkonen ja saalisti näin suoran paikan A-finaalin eturiviin.

A-finaalin startti onnistui Arilta hyvin ja hän ehti lähtösuoran päähän kakkospaikalla. SuperCar-luokan sarjajohtaja Jere Kalliokosken kaarrettua toisella kierroksella edestä lisälenkilleen, Ari nousi johtoon. Hän ajoi pitkään kärkipaikalla, kunnes viimeisellä kierroksella suuntasi omalle lisälenkilleen. Arin palatessa radalle, rallicrossin MM-sarjassa kilpaileva Niclas Grönholm ehti niukasti edelle. Arin vauhti hidastui yllättäen ja Grönholmin takana alkoi hurja taistelu seuraavista sijoista. Viimeisellä suoralla Ari joutui vikuroivalla autolla päästämään virolaisen Janno Ligurin, Jussi-Petteri Leppihalmeen ja Aki Karttusen ohitseen. Karttusen auto kuitenkin valui viimeisessä mutkassa leveäksi ja muutama metri ennen maalia Ari ohitti hänet. Raahelainen oli lopulta neljäs, joka on kauden paras sijoitus. Hän saalisti toiseksi korkeimmat SM-pisteet, koska Grönholm ja Viron Ligur eivät ole ilmoittautuneet sarjaan. – Vauhti oli päivän mittaan hyvää ja autokin toimi. Kaikki näytti hyvältä vielä ennen A-finaalin viimeistä kierrosta. Lisälenkillä tai vähän ennen sitä puhkesi takarengas. En tiedä olisiko Grönholm ehtinyt edelle, tiukkaa olisi varmasti ollut. Muut olisivat ainakin pysyneet takana, Ari manasi.Epäonni jatkui Honkajoella

Ari Perkiömäen epäonni tämä vuoden rallicrossin SM-sarjassa jatkui myös kauden kolmannessa osakilpailussa Honkajoella. Raahelainen oli SuperCar-luokassa hyvässä vauhdissa vielä ensimmäisissä alkuerissä voittamalla selvästi oman eränsä. Ari pääsi starttaamaan toisiin alkueriin kolmannelta sijalta, mutta siellä Ford Fiestan moottori rikkoontui. Ari on joutunut tänä kesänä keskeyttämään kaikki kolme SM-osakilpailua. Seuraavaksi Ari yrittää kääntää onnea Oulun osakilpailussa 20.8.Kouvolan SM-osakilpailussa keskeytys A-finaalissa

Rallicrossin SM-sarja jatkui lauantaina 28. toukokuuta. Kouvolan rata on tunnettu haastavuudestaan ja helpolla se ei päästänyt kuskeja tälläkään kertaa. SuperCar-luokan kärkikuljettajista Ari Perkiömäellä, Aki Karttusella ja Jussi-Petteri Leppihalmeella A-finaali päättyi keskeytykseen.

Raahen Ari Perkiömäen vauhti kauden toisessa osakilpailussa oli hyvää. Ensimmäisessä alkuerässä Ford Fiesta-kuljettaja ajoi ilman ongelmia ja oli joukon neljänneksi nopein. Toisessa alkuerässä startti onnistui mukavasti, mutta tyhjenevän takarenkaan vuoksi auto lähti heittelehtimään, jolloin kilpakumppani törmäsi Arin autoon. Edessä oli iso remontti, jonka tiimin huolto hoiti kuitenkin kunnialla. Näin Ari ehti viimeiseen alkuerään. Kolmanneksi nopein aika varmisti hänelle suoran paikan A-finaaliin.

A-finaalissa startti onnistui kohtuullisesti ja Ari ajoi ensimmäiseen mutkaan neljäntenä. Hetken päästä hän nousi kolmanneksi ja alkoi tosissaan haastamaan kärkikaksikko. Ari, Karttunen ja Leppihalme ajoivat käytännössä rinnakkain eikä kukaan halunnut luovuttaa ja kilpakumppanit osuivat toisiinsa. Arin autoon tuli osumaa joka kulmaan ja hän joutui Karttusen kanssa keskeyttämään tähän paikaan. Leppihalme pääsi muutaman mutkan eteenpäin. Arin autosta katkesi ohjauksen hammastanko ja raidetangon vääntyivät. – Kun useampi kuski hakee ahneesti ykköspaikkaa, niin tällaista voi tapahtua. Vauhdin puolesta olisi tänään ollut mahdollisuuksia voittoonkin, mutta tällä kertaa meni romuralliksi. Huolto teki päivän aikana hienosti hommia. Ilman todella toimivaa tiimiä olisi kyllä jäänyt päivä kesken jo aiemmin, Ari kertoi.Rallicrossin SM-avaus loppui harmittavan lyhyeen

Ari Perkiömäen kilpailu rallicrossin SM-avauksessa Hyvinkäällä päättyi pettymykseen. Raahelaisen Ford Fiesta toimi moitteettomasti vielä perjantain harjoituksissa. Vielä kisa-aamun vapaissa harjoituksissakin Perkiömäki hurjasteli SuperCar-luokan nopeinta vauhtia. Pistesaalistus kuitenkin päättyi heti varsinaisen kilpailun alkumetreillä. Auton vaihdelaatikko rikkoontui ja Perkiömäki jäi alkuerissä ilman aikoja. - Kaikki näytti hyvältä, mutta ensimmäisessä alkuerässä heti lähtöviivalta asti alkoi autossa joku ahistaan. Lopulta vaihdelaatikko sanoi työsopimuksen irti. Hampaita poikki ja kuoresta läpi, Ari kertoi haastattelussa kisa jälkeen. Hän aikoo olla mukana pistetaistelussa jälleen seuraavassa osakilpailussa Kouvolassa 28.5.


 

Jääradan Cup-mestaruus varmistui SM-finaalissa

Ari Perkiömäki varmisti lauantaina 19.3. autojen jääradan SM-sarjan nelivetoluokan Cup-mestaruuden. Raahelaisen kisapäivä Kolarin SM-finaalissa ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla. Alkuerissä Ari tunsi auton tehottomaksi. Varikolla Ford Fiestan moottorista löytyikin vika, jota ei ollut mahdollista korjata kisapaikalla. Ari lähti silti vajaatehoisella autolla mukaan finaalierään hakemaan cup-mestaruuden varmistamiseen tarvittavia pisteitä. Finaalissa Ari onnistui pitämään kolmospaikkaan hallussaan. Keskittyminen kuitenkin herpaantui tekniikkaongelmien vuoksi ja Ari lipsahti mutkassa leveäksi. Auto jumittui penkkaan ja edessä oli keskeytys. Kuudes tila riitti kuitenkin tuomaan tarvittavan määrän pisteitä nelivetoluokan sarjavoittoon kolmen pisteen erolla Päijät-Hämeen urheiluautoilijoiden Kari Irriin. – Finaalissa haistoin öljyn käryä ja tuli heti mieleen, että onkohan oma auto tulessa. Autoa ja mittareita tutkiessa ajolinja meni pieleen ja osuin penkkaan. Pääasia kuitenkin, että tarvittavat pisteet olivat kasassa ja voitin mestaruuden. Oli hyvä talvikausi, kun pystyin kahteen voittoon, Ari kertoi.


Voittoon myös Paltamon SM-jääradalla

Jääradan SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin 13.2. loskaisessa kelissä Paltamossa. Edellisessä osakilpailussa nelivetoluokassa voittoon ajanut Raahen Ari Perkiömäki taisteli jälleen voitosta. Alkuerässä Ford Fiesta-kuljettaja ei vielä päässyt voiton makuun. Erän loppuvaiheessa Ari halusi välttää osumaa kilpakumppanin kanssa ja hiljensi hieman vauhtia. Hän tipahti tiukassa taistelussa heti kolmanneksi. A-finaalissa startti onnistui hyvin ja hän kiihdytti kärkipaikalle. Kajaanilainen Jani Itkonen pääsi lopussa aivan Arin kantaan ja välillä jopa rinnalle. Raahelainen kuitenkin piti hermonsa eikä tehnyt virheitä. Perkiömäki ajoi ruutulipulle niukasti ennen Itkosta. – Tämä se on parasta kun saa ajaa kunnolla kilpaa. Ja vielä kun taistelu oli siistiä eikä kolhittu toisia, niin oli mukava ajaa. Auto toimi tänään hienosti. Yritin kisan aikana kierrellä pahimpia rapakoita, mutta lopussa oli jo pakko ajaa niistä kun Itkonen oli niin lähellä, Perkiömäki kertoi.


 

Jääratakausi käyntiin voitolla

Autojen jääradan SM-sarjan starttasi viime lauantaina 6.2. Akaasta. Raahen Ari Perkiömäen edustama nelivetoluokka ei tänä vuonna saanut SM-arvoa vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Luokka ajaa kuitenkin Cup-mestaruudesta. Ari ei avausosakilpailussa onnistunut starteissa vielä kovinkaan hyvin ja tuomittiinpa hänelle myös yksi vilppilähtö. Ari pystyi kuitenkin aina ajamalla nousemaan kärkitaisteluun. Myöskään A-finaalissa lähtö ei onnistunut tarpeeksi hyvin ja hän jäi starttisuoralla kolmanneksi. Auto kulki liikkeelle päästyään hienosti ja Ari ohitti kilpakumppanit. Tämän jälkeen hänellä ei ollut ongelmia pitää johtoasemaansa. – Auto jäi starteissa sutimaan, enkä päässyt tarpeeksi nopeasti vauhtiin. Mutta muuten sujui hyvin. Täytyy käydä treenaamassa startteja ennen Paltamon osakilpailua, Ari kertoi.


 

SM-finaalissa kolmanneksi

Raahen Ari Perkiömäki ylsi palkintokorokkeelle Rallicrossin SM-sarjan finaalissa lauantaina. Ford Fiesta-kuljettaja sivusi näin kauden parasta suoritustaan.
Arin pettymykseksi Honkajoella ei päästy ajamaan rankkasateen vuoksi perjantain harjoituksia. Testikierrokset olisivat olleet tarpeen auton säätämiseksi.

Kilpailupäivänä vauhti parani jatkuvasti. Ensimmäisessä alkuerässä hän oli viidenneksi nopein ja toisessa neljäs. Viimeisessä alkuerässä rutistus riitti jo kolmanneksi ja samalla hän nappasi yhden lisäpisteen päivän kolmanneksi nopeimmasta aika-ajosuorituksesta. Yhteenlaskettujen alkueräpisteiden perusteella Ari selviytyi suoraan A-finaaliin.

A-finaalissa startti onnistui hyvin ja raahelainen haki ensimmäisessä mutkassa kakkospaikkaa SM-pistejohtaja Niclas Grönholmin kannassa. Tila kävi kuitenkin ahtaaksi ja kilpakumppani törmäsi auton peräosaan. Ari oli pyörähtää radalla ja hän putosi joukon häntäpäähän. Finaalin edetessä hän pystyi parantamaan asemiaan nousten lopulta kolmanneksi.

SuperCar-luokan loppupisteissä hän ylsi viidenneksi. Espoolaisseuraa edustava Niclas Grönholm kruunasi voitollaan Suomen mestaruuden. Himmeämmät mitalit pokkasivat Viljakkalan Aki Karttunen ja Valkealan Atro Määttä. – Viides tila ei tietenkään ollut sitä mitä odotettiin. Uudessa autossa vauhtia kyllä riittää, mutta pari vastoinkäymistä vei mahdollisuudet mitaleille. Viimeisestäkin osakilpailusta jäi hyvä fiilis. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen. Kun kaikki sattuu kohdalleen, niin vauhdin puolesta on kyllä mahdollista taistella kärkitiloista, Perkiömäki mietti.


 

Kuudenneksi Oulun SM-osakilpailussa

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu käytiin lauantaina 22.8. aurinkoisella OuluZonen moottoriradalla. Aamupäivän sumun jälkeen keli oli kohdillaan, kuljettajat liekeissä ja yleisöä massoittaan paikalla. Kisa päättyi Ari Perkiömäen osalta ristiriitaisiin tuloksiin. Raahelainen ajoi kärkikahinoissa kaksi alkuerää, mutta finaalissa vauhti hyytyi. Ari ei vieläkään päässyt eroon tällä kaudella vaivanneesta huonosta tuurista.

Auton temppuiva tekniikka piti Perkiömäki Motorsport-tiimin kiireisenä Oulussa. Perjantain harjoituksissa petti voimansiirto. Lauantaiaamun harjoituksissa ongelmat jatkuivat, tällä kertaa ohjauksessa ja moottorissa. Ensimmäisessä alkuerässä Ari oli vikuroivalla autolla kuudenneksi nopein. Toinen ja kolmas alkuerä sujuivat hienosti. Kaksi kolmostilaa toivat suoran paikan A-finaaliin ja kaikki näytti hyvältä.

Ari pääsi starttaamaan A-finaaliin toisesta rivistä. Lähtö onnistui hyvin ja kuljettaja kaarsi pakolliselle lisälenkille taktiikkansa mukaisesti heti ensimmäisellä kierroksella. Sen jälkeen oli tarkoitus kaahata nopeita kierroksia vapaalla radalla. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt ja kilpakumppani ehtivät edelle omien lisälenkkiensä jälkeen. Ari jäi lopulta finaalin viimeiseksi ja otti näin Oulusta kuudenneksi korkeimmat SM-pisteet. Ari oli kisan jälkeen pettynyt, koska ns. kotiradalla tavoitteena oli olla mukana voittotaistelussa. – Ei nyt päässyt kovempaa. Monta seikkaa vaikutti. Renkaat oli vääränlaiset finaalissa. Auton moottori myös taisi saada siipeensä viimeisessä alkuerässä. Ja kyllä vikaa taisi olla kuskissakin, Ari mietti. Raahelainen otti harkitun riskin rengasvalinnassa. - Radalla oli enemmän soraa kuin arvasinkaan eivätkä nämä renkaat lämmenneet tarpeeksi. Pito oli huono ja auto luisteli reunasta reunaan. Pelattiin upporikasta ja rutiköyhää ja tällä kertaa ei onnistunut. Auton kanssa oli kyllä työtä tämän viikonlopun aikana. Ilman hyvää huoltoporukkaa, kisa olisi jäänyt lyhyeksi, Ari jatkoi. Oulun urheiluautoilijoiden järjestämä osakilpailu päättyi SuperCar-luokassa kolmannen polven autourheilijan Niclas Grönholmin voittoon.

Rallicrossin SM-sarja päättyy 19.9. Honkajoelle. SM-pistetaulukossa Ari on nyt kuudentena.


 

Testikilpailuna Raahen SM-rallisprint

Ari Perkiömäki osallistui 15.8. yli 10 vuoden tauon jälkeen rallisprint-kilpailuun. Kyseessä oli Raahessa järjestetty rallisprintin SM-osakilpailu Yritysperän asfalttiradalla. Kisa oli hyvä tilaisuus testata kalustoa ennen Oulun SM-rallicrossia. Samalla Ari halusi myös esitellä kalustoaan tositoimissa kotikaupungissaan.

Kuten ennakkoon oli odotettavissa rallicrossiin rakennetulla ja säädetyllä autolla Ari ei pystynyt iskemään kiilaa rallisprintin SM-kärkeen. Ari oli lopulta nelivetoluokassa yhdeksäs. - Kyllähän rallicross ja rallisprint ovat lajeina tosi kaukana toisistaan. Suurin ero on tietenkin se, että crossissa ajetaan rintarinnan toisia vastaan. Sprinttirata oli myös siinä mielessä vaikea, kun en ole tottunut ajamaan noin hiljaa. Radalla oli paljon tiukkoja mutkia kun taas crossissa ei yleensä kolmosta pienempää vaihdetta käytetä. Täällä sprintissä tahdoinkin mennä joka mutkaan sisään liian kovalla vauhdilla. Ja auton säädöt ei sovi yhtään näin hitaalle radalla. Tottakai säätämällä siitä saisi paljon paremman, mutta kyllä minä pysyn tuolla rallicrossin puolella, Ari kertoi.

Ari odottaa jo innolla 22.8. ajettavaa ns. kotikisaansa Oulun SM-rallicrossia. - Auto on hyvässä iskussa ja se on nyt säädetty OuluZonen radalle. Rataennätyskin tuli testeissä. Kärkitilat on tavoitteena, Ari hehkuttaa.Pettymys Kauhajoen SM-kisasta

Kauden kolmas Rallicrossin SM-osakilpailu ajettiin 18.7. Kauhajoella. Sotkan radan olosuhteet puhuttivat kilpailijoita. Radan kunto ei vastannut odotuksia ja sitä jouduttiin kunnostamaan kilpailijoiden vaatimuksesta. Siitä huolimatta useat kilpailijat rikkoivat röykyissä autojaan.

Ari Perkiömäen päivä SuperCar-luokassa sisälsi monenlaisia ongelmia. Ensimmäisessä alkuerässä raahelainen joutui kolariin ja auton pyörän ripustukset vioittuivat. Ford Fiesta oli tämän jälkeen erittäin vaikeasti ajettava ja Ari pyörähtikin kertaalleen radalla. Hän oli alkuerän kymmenes. Toisessa alkuerässä ajo sujui hyvin, mutta epähuomiossa kuljettajalta jäi pakollinen lisälenkki kiertämättä ja sakkona oli 120 sekuntia. Tämä pudotti Arin armotta joukon häntäpäähän. Viimeisessä alkuerässä kaikki sujuikin sitten ilman ongelmia ja Ari sijoittui toiseksi. Tämä ei kuitenkaan riittänyt suoraan A-finaalipaikkaan, vaan hän joutui taistelemaan jatkosta B-finaalin kautta.

B-finaalissa johtopaikalta auton pyörän ripustukset hajosivat jälleen, mutta Ari yritti taistella ja pysyä kahden parhaan joukossa. Ari kuitenkin tipahti puolella autonmitalla kolmanneksi ja jäi ensimmäisenä ulos jatkopaikasta. Näin Kauhajoen kilpailun loppusijoitukseksi tuli seitsemäs. – Kyllä sattui monenlaista tällä kertaa. Huolto oli täystyöllistetty. Sijoitus ei tietenkään tyydytä, mutta näinkin voi tässä lajissa käydä. Tästä täytyy vain jatkaa eteenpäin, Perkiömäki manasi.

Seuraavaksi SM-sarja jatkuu 22.8. Oulun Oulu-Zonessa. Välillä Oulun kisa siirrettin Kauhajoelle, mutta nyt se on siis siirretty takaisin alkuperäiseen paikkaan.Epäonninen keskeytys Hyvinkäällä

Rallicrossin kauden toinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina 7.6. Hyvinkään Vauhtipuiston radalla. Ari Perkiömäen osalta päivä päättyi epäonnisesti jo alkutaipaleelle. Auton kytkinakseli katkesi varoittamatta jo ensimmäisessä alkuerässä. Vauhti oli ennen haaveria hyvää ja Ari ajoikin alkuerän piikkipaikalla. Vaihdetta vaihdettaessa auto parkaisi yhtäkkiä pahaenteisesti täysille kierroksille ja veto hävisi kokonaan. Kytkinakselin katkeaminen on harvinainen vika, johon ei oltu osattu varautua. Autoa ei ollut mahdollista laittaa kuntoon seuraaviin alkueriin ja kisa täytyi harmittavasti keskeyttää. Voittoon ajoi Hämeenkyrön Aki Karttunen ennen kolmannen polven autourheilijaa Niclas Grönholmia. Keskeytys pudotti Arin SM-tilanteen kolmospaikalta seitsemänneksi. Seuraava SM-osakilpailu ajetaan 18.7. Kauhajoella.SM-avauksessa hienosti kolmanneksi

Rallicrossin SM-sarja käynnistyi lauantaina 16.5. Kouvolan Tykkimäen radalta. Ari Perkiömäki lähti jahtaamaan ensimmäistä SM-mitaliaan rallicrossin kuninkuusluokassa SuperCar:issa. Raahelaisen Uusi Ford Fiesta MK VII toimi heti luotettavasti ja vauhtikin oli kilpailukykyistä. Alkuerät lähtivät kuitenkin käyntiin epäonnisesti. Ensimmäisessä startissa Ari osui kaksi kertaa yhteen kilpakumppanin kanssa ja joutui keskeyttämään. Toisessa ja kolmannessa alkuerässä hän oli molemmissa kolmas ja ajoi myös kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Alkuerien yhteistulosten mukaan Ari selvisi suoraan A-finaalin kolmosruutuun.

Raahelaisen startti A-finaalissa onnistui hyvin ja hän kiihdytti ensimmäiseen mutkaan joukon kärjessä. Vauhtia oli kuitenkin sen verran rajusti, että hän valui hieman radalta leveäksi. Niclas Grönholm ja Atro Määttä pääsivät ohitse. Ari joutui vielä tiukoille takana ajaneen Janne Kanervan kanssa, mutta piti kolmospaikkansa maalin saakka.

Ari oli tyytyväinen ensimmäisen kilpailuunsa uudella autolla, jonka raahelaistiimi rakensi tällä kaudelle entisen kaluston tuhouduttua viime kesänä rajussa kaadossa. – Hyvät pisteet tuli kolmostilasta ja vielä yksi lisäpiste alkuerien kolmanneksi nopeimmasta ajasta. Olen kyllä tyytyväinen. Auto tuntuu hyvältä ja paljon opittiin siitä päivän aikana. Nyt tehdään vähän vielä säätöjä ja parannuksia autoon, niin tästä on hyvä jatkaa seuraaviin osakilpailuihin, Ari kertoi.Uudella autolla mitalijahtiin kaudella 2015

Rallicrossin SM-sarjan 2015 pyörähtäessä käyntiin toukokuun puolessa välissä Kouvolasta, raahelainen Ari Perkiömäki tiimeineen on jälleen valmiina taistelemaan SuperCar-luokan mitaleista. Perkiömäki lähtee kauteen tuliterällä, yli 500-hevosvoimaisella Ford Fiestalla.

Tiimin ura rallicrossissa ei suinkaan päättynyt viime kauden rajuun vastoinkäymiseen. Uusikoriseen Ford Fiestaan perustuva kisakori tilattiin jo syksyllä Virosta. Syksyn aikana Perkiömäki Motorsport pääsi Jukka Ahon johdolla asentamaan tekniikan Reinsalu Motorsportin vankalla ammattitaidolla rakentamaan koriin. Samalla auto ja tekniikka päivitettiin uusimpiin kansainvälisiin FIA-sääntöihin. Motec-moottoriohjauksen on viilannut kuntoon alan huippuammattilainen Oulun Arto Lehtonen. Kuusivaihteisella sekventaali vaihdelaatikolla varustettu Ford Fiesta MK VIII liikkuu haastavilla rallicross-radoilla yli 500 hevosvoiman ryydittämänä.

Nykyään autovaraosayrittäjänä toimiva Ari Perkiömäki lähtee kauteen 2015 innolla ja suurin odotuksin. Ennen kauden avausta Ari on ajanut useana päivänä testiä, jolloin uudesta autosta on karsittu ”lastentaudit” ja hiottu ajo-ominaisuuksia kohdilleen. – Auto tuntuu mahtavalta ja istuu hyvin käteen. Testaaminen aloitettiin ensi varovasti ja vähitellen nostettiin vauhtia. Isoja ongelmia ei ole ollut ja säädöt saatiin hyvin kohdilleen. Auto on tehty huolella, eikä missään ole tingitty, Ari kertoo.

SM-sarjasta on tulossa jälleen kovatasoinen. Mukana on mm. määrätietoisesti maailman huipulle tähtäävä rallin maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika Niclas. Hänellä on allaan kaksinkertainen USA:n Global Rallycrossin mestaruusauto. Moninkertainen SM-mitalisti Atro Määttä tekee paluun sarjaan. Viimevuotisista mitalisteista ovat mukana Aki Karttunen ja Janne Kanerva. – Kova on taso jälleen. Kyllähän ensimmäinen kisa tulee väkisinkin olemaan totuttelua, mutta kärkikahinoihin pitäisi silti ehtiä. Kauden mittaan on tavoite ottaa osakilpailuvoittoja ja olla kauden päätteeksi mitaleilla, Ari miettii.

Rallicrossin SM -sarjassa ajetaan kaudella 2015 viisi osakilpailua. Sarjassa kilpaillaan suomenmestaruudesta luokissa SuperCar, SRC, Autokrossi ja Crosskart 125. Kuljettajien sarjan loppupisteisiin lasketaan kauden kaikki osakilpailut vähennettynä yhdellä ja tässä tiukoista kamppailuista ja tilanteistaan kuuluisassa sarjassa se tarkoittaa sitä, että mestaruus ratkeaa lähes poikkeuksetta aina vasta sarjan viimeisessä osakilpailussa. Sarjan osakilpailuista nähdään koosteet Ylen kanavalla, mutta parasta viihdettä tämä sarja tarjoaa osakilpailuissa paikan päällä.Raju kaato päätti kauden etuajassa

Kahdessa edellisessä Rallicrossin SM-osakilpailussa kolmanneksi sijoittunut Ari Perkiömäki piti parasta vauhtia Joensuun osakilpailun Super Car-luokan alkuerissä. Raahelainen lähti finaaliin paalupaikalta vierellään Akaan moottorimiesten Aki Karttunen.

A-finaalissa Ari onnistui startissaan hyvin ja ajoi johtoasemassa aina viimeisen kierroksen alkuun. Taistellessaan tiukasti johtopaikasta Karttusen kanssa auto luisui kaartessa täydessä vauhdissa vastapenkkaan ja kaatui rajusti tehden useita voltteja. Kuljettaja kuitenkin käveli itse ulos autosta, mutta vietiin tutkimuksiin. Onneksi Ari selvisi hurjasta tärskystä ilman suurempia vammoja ja toipuu hyvää vauhtia. Tilanteessa olisi voinut käydä huonomminkin. Auton kori kuitenkin tuhoutui käyttökelvottomaksi. - Olin ehtinyt jo muutamalla sekunnilla muita karkuun. Autoon tuli jotain vikaa edellisessä mutkassa, spinnasin ja Karttunen pääsi ohitse. Lähdin perään, mutta en saanut käännettyä autoa tarpeeksi seuraavassa kaarteessa, Ari kertoi.

Voittoon Joensuussa ajoi Karttunen, joka sai sarjapisteissä hiukan kiinni nyt kakkoseksi ajanutta Porin Joni-Pekka Rajalaa. Janne Kanerva oli kolmas. Arille kirjattiin lopulta kuudes tila. Hän sai myös lisäpisteitä päivän nopeimmasta kierrosajasta. Hän jatkaa vielä SM-tilanteen kolmannella tilalla, mutta auton korin täystuhon myötä kausi harmittavasti päättyy tähän ja kaksi viimeistä osakilpailua jäävät ajamatta. - Kori on sellaisessa kunnossa, että siitä ei enää autoa saa. Kaaretkin ovat taipuneet, mutta pysyivät hyvin kasassa. Se oli tietenkin minun onni, että auto oli rakennettu vahvaksi. Tällä kaudella ei ole mahdollista lähtä kisoihin, mutta ensi kaudella ollaan jälleen mukana, Ari vahvisti.

Tiimin ura rallicrossissa ei tosiaan suinkaan pääty tähän vastoinkäymiseen. Uusikoriseen Ford Fiestaan perustuva kisakori on jo tilauksessa kaarivalmiina Virosta alan ammattilaisilta. Jo muutaman viikon kuluttua Perkiömäki Motorsport pääsee siihen asentamaan tekniikkaa omassa tallissaan. Samalla auto ja tekniikka päivitetään uusimpiin kansainvälisiin FIA-sääntöihin. Auton on tarkoitus olla liikkeellä jo talven aikana, jolloin Ari pääsee sitä testailemaan jääradoille.

Tässä vaiheessa Perkiömäki Motorsport kiittää yhteistyökumppaneitaan ja kaikkia muitankin mukana olleita. Uuden auton rakentelun vaiheista tiedotetaan myöhemmin.Vaikeuksien jälkeen hyvä kolmostila

Rallicrossin SM-sarjan toinen osakilpailu Kouvolan Tykkimäen radalla päättyi tapahtumarikkaan finaalin jälkeen Ari Perkiömäen osalta toiseen perättäiseen palkintokorokesijaan. Alkuerien yhteistuloksissa niukasti paras oli Akaan moottorimiesten Aki Karttunen. Hän valloitti Skoda Fabian ohjaimissa A-finaalin paalupaikan. Avausosakilpailussa kolmanneksi sijoittunut Perkiömäki oli myös erittäin hyvässä vauhdissa. Raahelainen Ford Fiesta-kuljettaja oli alkuerissä kahdesti toinen ja kerran nopein. Voitokkaassa alkuerässä muut jäivät selvästi taakse ja hän tienasikin päivän nopeimmalla kierrosajalla kolme lisäpistettä SM-pistepottiin. Perkiömäki pääsi starttaamaan A-finaalin kakkosruudusta.

Ratkaisevan A-finaalin startissa Karttunen ja Perkiömäki saivat yhtä hyvän lähdön ja ajoivat lähtösuoralla rintarinnan. Ensimmäisen mutkan jälkeen alkoi tapahtua. Viime vuoden mestari porilainen Joni-Pekka Rajala osui Mitsubishillään Perkiömäen auton perään ja Perkiömäen auto sinkoutui poikittain. Rajalalle annettiin tilanteesta varoitus, mutta se ei tietenkään auttanut yhtään Perkiömäkeä, jonka auton toinen takarengas tyhjeni ja pyörän ripustukset hajosivat. Perkiömäki jatkoi matkaa ja ajoi niin lujaa kuin vain rikkoontuneella renkaalla suinkin pääsi. Perkiömäen auton rikkinäinen rengas pysyi juuri ja juuri paikoillaan maaliin saakka ja hän nousi lopulta kolmanneksi Rajalan ja kotiradallaan ajaneen Toni Lukanderin perässä.
- Nyt löytyi hyvä vauhti Kouvolan radalle. Harmi sitten, että finaalissa kävi noin. Eihän noille tietenkään mitään mahda, näitäkin tässä lajissa aina välillä sattuu. Toisaalta kolmostilakin oli tosi hyvä sijoitus noiden vaikeuksien jälkeen, Perkiömäki kertoi. Kahden osakilpailun jälkeen hän on SM-tilanteessa jaetulla kakkostilalla. Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Joensuussa 9.8.Kausi 2014 käyntiin palkintokorokesijalla

Ari Perkiömäki oli rallicrossin SM-sarjan avauksessa hyvin kärkivauhdissa mukana. Raahelainen oli Supercar-luokan aika-ajoissa kolmanneksi nopein ja pääsi näin starttaamaa A-finaaliin kolmannesta ruudusta. Lähtö onnistui mukavasti ja Ari piti sijansa. Erittäin kuumassa helteessä auto ei kuitenkaan kulkenut aivan toivotulla tavalla, eikä Ari pystynyt ahdistelemaan kärkikaksikkoa. Hän kuitenkin piti vaivatta kolmospaikkansa ja aloitti viiden osakilpailun SM-sarjan palkintopallisijalla. - Jotain käyntihäiriötä tuntui autossa olevan. Finaali meni vähän ajeluksi, ei pystynyt pistään kaikkea peliin. Mukava aloitus kuitenkin SM-sarjaan. Nämä voi olla kauden päätteksi arvokkaita pisteitä. Auto tuntui hyvältä ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin, ensimmäistä mitaliaan rallicrossin kuninkuusluokassa jahtaava Ari kertoi.

Viime vuonna kaksi rallicrossin SM-kultamitalia voittanut Joni-Pekka Rajala otti Supercar-luokan voiton. Kakkoseksi ajoi Aki Karttunen. Seuraavaksi SM-pisteitä jaetaan 7.6. Kouvolassa.


 

Kaudella 2014 jälleen rallicrossin SM-sarjaan

Ari Perkiömäki tiimeinen osallistuu jälleen tänäkin vuonna rallicrossin SM-sarjaan, jossa ajetaan 24.5. alkaen viisi osakilpailua. Luokkana on viime vuosien tapaan rallicrossin kuninkuusluokka eli nelivetoisten autojen Super Car. Auto on talven aikana täyshuollettu sekä päivitetty entistä kilpailukykyisemmäksi. Arin tavoitteena on voittaa kisoja.SM-finaalissa toiseksi, SM-loppupisteissä neljäs

Rallicrossin SM-sarjan finaali ajettiin lauantaina 31.8. Honkajoella. Kauden mittaan hyvässä vauhdissa ollut Ari Perkiömäki oli jo aiemmin menettänyt mitalimahdollisuudet muutamien harmittavien keskeytysten vuoksi. Honkajoella raahelainen pystyi Ford Fiestallaan jälleen Super Car-luokan kärkitaisteluun. Ensimmäisissä alkuerissä Ari oli kolmanneksi nopein ja toisissa koko joukon vauhdikkain. Viimeisissä alkuerissä tiukassa taistelussa kilpakumppanin kanssa tuhraantui aikaa ja hän oli viides. Yhteistulosten perusteella Ari pääsi suoraan A-finaalin kolmanteen lähtöruutuun.

A-finaalissa Ari kävi välillä voittajaksi ajaneet Suomen mestari Joni-Pekka Rajalan rinnalla, mutta vauhti ei aivan riittänyt ohitukseen. Hän ajoi ruutulipulle toisena. – Tyytyväinen täytyy olla kakkostilaan. Tämä oli hyvä päätös vaikealle kaudelle. Koko päivän oli paljon remontintynkää, mutta huolto hoiti homman hienosti ja auto toimi hyvin radalla. Jatkoa ajatellen oli myös positiivista, että nyt löytyi huippuvauhti myös Honkajoen radalle, jossa on ollut aiemmin vähän vaikeaa. Mitalit karkasivat käytännössä alkukauden kahteen kolaritilanteeseen ja Oulun sähkövikaan, Ari kertoi. SM-sarjassa hän sijoittui lopulta neljänneksi jääden pronssista ainoastaan kolme pistettä.

Kilpailukausi on nyt raahelaisen osalta ohi, mutta auton kehitystyö jatkuu. – Nyt pidetään vähän lomaa tästä hommasta, mutta loppusyksyn aikana testataan autoa ensi kautta varten. Autoon on tulossa vielä parannuksia. SM-sarjaan lähdetään ensi kaudellakin, Ari valaisee.


 

Oulussa keskeytys A-finaalissa

Oulun uuden OuluZone rata-alueen virallisia avajaisia vietettiin rallicrossin SM-osakilpailun yhteydessä lauantaina 17.8. Super Car-luokassa Ari Perkiömäki halusi taistella vielä SM-mitalista ja havitteli pohjoisen kisasta kunnon pistepottia. Raahelainen oli ennen Oulun osakilpailua SM-tilanteen neljäntenä. Alkuerissä vauhti olikin hyvää ja Ari nappasi sijat kolme, kaksi ja kolme. Näin Ford Fiesta-kuljettaja selvisi suoraan A-finaalin kolmanteen lähtöruutuun.

Ari onnistui A-finaalin startissa hyvin kiihdyttäen mukaan kärkitaisteluun. Kuten useaan otteeseen tällä kaudella, onni ei ollut tälläkään kertaa mukana. Heti ensimmäisen kierroksen alussa auton tuulilasinpyyhkijät pysähtyivät. Pari kierrosta myöhemmin autosta katosivat kaikki sähköt ja Arin täytyi parkkeerata radan sivuun. Hänelle kirjattiin kuudes tila. Samalla hän tipahti yhden sijan SM-pistetaulukossa. - Alkuerissä auto toimi oikein hyvin, ei mitään ongelmaa ja vauhti oli hyvää. Finaalissa matka sitten katkesi tuollaiseen euron vikaan. Tilanne oli siinä vaiheessa ihan hyvä. Lisälenkin kiertäneistä kuskeista ajoin ensimmäisenä, Ari kertoi. SM-sarjan päätös ajetaan kahden viikon kuluttua Honkajoella. – Sieltä on tavoitteena ainoastaan maaliin pääsy ja sitä kautta mukava kauden lopetus. Mahdollisuudet SM-mitaliin menivät Oulun kisan keskeytykseen, Ari tuumasi.

Uuteen OuluZonen rataan Ari oli tyyväinen. - Hieno rata ja mukava ajaa. Sitä voi kyllä kehua. Siitä tulee vielä oikein hyvä kun vähän vielä viilataan. Rata kestikin jo yllättävän hyvin vaikka siellä on vielä ajettu vähän kisoja. Kyllä Suomesta löytyy vanhempiakin ratoja, jotka kuluvat kisan aikana huonompaan kuntoon. Hyppyrin olisi voinut jättää minun mielestä entiselleen, Ari kertoi. Rata sisälsi vielä kilpailun aattona kunnon hyppyrin, mutta sitä jouduttiin yön aikana madaltamaan muutamien kilpailijoiden toivomuksesta.Honkajoen SM-osakilpailu päättyi pettymykseen

Honkajoella Pesämäen radalla kilpailtiin 13.7. kauden neljäs rallicrossin SM-osakilpailu aurinkoisen sään helliessä runsaslukuista yleisöä. Ensimmäisessä alkuerässä Ari Perkiömäki kirjasi Super Car-luokassa neljänneksi nopeimman ajan. Toisessa hän oli viides ja viimeisessä jälleen neljäs. Yhteistuloksissa raahelainen oli viides ja otti näin B-finaalin paalupaikan.

SM-pisteiden metsästys päättyi kuitenkin harmittavasti B-finaaliin. Kilpakumppani törmäsi rajusti Perkiömäen autoon ja raahelainen joutui keskeyttämään. Toiselle osapuolelle tuomittiin musta lippu eli hänet hylättiin kilpailusta. Tämä ei tietenkään yhtään lohduttanut Perkiömäkeä, jolta vietiin mahdollisuus ajaa kärkitiloista A-finaalissa. SM-pistetilanteessa hän on nyt neljäntenä ja mitalit karkasivat hieman kauemmas. Super Car-luokan voittoon ajoi Joni-Pekka Rajala, joka tarrasi jo erittäin vahvasti kultamitaliin, kun ajamatta on kaksi osakilpailua.

Nyt rallicross-kuskit viettävät hetken kesälomaa. Moottorit käynnistetään kisapuuhissa seuraavan kerran Oulussa, kun OuluZonen vihkiäiskilpailu ajetaan 17.8.Kouvolan A-finaalin paalupaikalta viidenneksi

Rallicrossin SM-sarja jatkui helteisessä säässä kauden kolmannella osakilpailulla Kouvolan Tykkimäen moottoriradalla. Ari Perkiömäki esitti Supercar-luokan alkuerissä vakuuttavaa vauhtia. Hän ohjasti Ford Fiestan omissa alkuerälähdöissään kolmanneksi ja ensimmäiseksi. Kolmannen hän pystyi jo jättäämään ajamatta A-finaalin paalupaikan varmistuttua. Hän sai myös yhden SM-lisäpisteen päivän nopeimmasta alkueräkierroksesta.

A-finaalissa nähtiin todella hurjaa taistelua. Ensimmäinen mutka kävi ahtaaksi ja autot törmäilivät toisiinsa. Myös Arin auto osui kanssakilpailijoihin. Auto vaurioitui niin pahoin, että tavoitteet kärkitiloista täytyi unohtaa. Lopulta voittoon ajoi Joni-Pekka Rajala ennen Atro Määttää ja Janne Kanervaa. Ari raahautui ruutulipulle viidentenä.

Nyt sarjan puolivälissä Ari on SM-tilanteessa neljäntenä. Seuraava osakilpailu ajetaan 13.7. Honkajoella.Joensuun SM:ssä riesana käyntiongelmat, EM-kisasta hyvä sijoitus

Rallicrossin Suomenmestaruuspisteistä taisteltiin 15.6. Joensuun Ylämyllyllä kauden toisessa osakilpailussa. Avauskilpailun asfalttinäyttämöltä siirryttiin perinteiselle rallicrossradalle. Avausosakilpailun Super Car-luokan voittanut Ari Perkiömäki aloitti hyvin ensimmäisessä alkuerässä sijoittuen kolmanneksi. Tämän jälkeen raahelaisen autoon iski kuitenkin moottorin käyntihäiriö, joka välillä vaikeutti ajamista. Alkuerien perusteella hän pääsi B-finaalin paalupaikalle ja nousikin sitä kautta A-finaaliin.

A-finaalin lähdössä Perkiömäen auton käyntihäiriö toistui jälleen ja kilpakumppanit pyyhkivät ohitse. Kärkeen ampaisi Hämeenkyrön Aki Karttunen. Valkealan Atro Määttä haki ohitusta osuen Karttusen kylkeen ja molemmat ajokit osuivat penkkaan. Karttunen joutui keskeyttämään ja Määttä siirtyi kärkeen. Joni-Pekka Rajala ajoi raivokkaasti kohti kärkeä ja porilainen onnistui viimeisessä kaarteessa ohittamaan hallitsevan Suomenmestarin. Perkiömäki tuli ruutulipulle heti kärkikolmikon jälkeen neljäntenä. Rajala nousi SM-tilanteessa niukasti Perkiömäen ohitse. – Luulimme jo löytäneemme käyntivian kun auto toimi hyvin B-finaalissa. Mystinen ongelma. Se täytyy selvittää ennen seuraavaa kisaa, Ari mietti. Edellisenä viikonloppuna Perkiömäki kisasi huippukovatasoisessa rallicrossin EM-osakilpailussa Kouvolassa. Euroopan ja USA:n ammattikuljettajien joukossa raahelainen taisteli alkuerissä hyvin jatkopaikoista. Viimeisessä alkuerässä auto kolahti yhteen kanssakilpailijan kanssa ja kisa täytyi keskeyttää pyöränripustusten petettyä. Parhaimpana ns. amatööri-kuljettajana Perkiömäki sijoittui 11:sta. - Hienoa oli ajaa tuossa porukassa. Kisa on erittäin tiukkaa ja kovaa. Sijoitukseenkin olen tyytäväinen. Kaikki tuloksissa edellä olevat kuskit tekevät kuitenkin tuota hommaa ihan työkseen, Ari kertoi.Voitto SM-avauksesta, hattutemppu Kemorasta

Rallicrossin SM-sarja 2013 startattiin lauantaina Vetelin Kemoran moottoriradalla. Kauden ainoa kokonaan asfaltilla ajettava kilpailu on aiempina vuosina sopinut Raahen Ari Perkiömäelle, sillä hän ajanut ykköseksi kahdessa edellisessä Kemoran kilpailussa. Voittosarja sai jatkoa tänäkin vuonna.

Nelivetoisten turboahdettujen autojen Super Car-luokan alkuerissä Perkiömäki joutui tiukoille kilpakumppanien kanssa. Hän otti Ford Fiestallaan alkueristä sijat neljä, kolme ja yksi. - Alkuerissä olin vaikeuksissa. Harmittaa vähän kun en saanut nopeimmasta kierrosajasta annettavaa lisäpistettä. Säädöt eivät olleet alkuerissä vielä kohdillaan, mutta ne kuitenkin löytyivät päivän tärkeimpään starttiin, Perkiömäki kertoi. Alkuerien perusteella Perkiömäki pääsi starttaamaan A-finaaliin kolmannesta ruudusta.

A-finaalissa taistelu kärkitiloista oli tuttuun tyyliin rajua. Perkiömäki aloitti kolmantena ja onnistui kipuamaan kohti kärkipaikkaa. – Startissa oli ahdasta, mutta löytyi sieltä reikä, josta pääsin kolmanneksi. Janne Kanervan kanssa oli tiukkaa koko finaalin ajan. Viimeisellä kierroksella nousin kärkeen, raahelainen kertoi. Hän otti näin kolmannen perättäisen voittonsa Kemoran osakilpailusta. Sastamalalainen Citroen C4:sta ohjastava Kanerva kaahasi ruutulipulle sekunnin Perkiömäen jälkeen. Kolmas oli porilainen Mitsubishi-kuljettaja Joni-Pekka Rajala. Seuraavaksi Perkiömäki kilpailee Kouvolassa kesäkuun toisena viikonloppuna ajettavassa rallicrossin EM-osakilpailussa. SM-sarja jatkuu 15.6. Joensuussa.


 

Onnistunut päätös kaudelle, EM-rallicrossissa B-finaaliin

Rallicrossin SM-sarjan vastoinkäymisten jälkeen Perkiömäki Motorsportin kausi 2012 sai mukava päätöksen 21.-23.9. Kouvolassa ajetussa rallicrossin EM-sarjan osakilpailussa. Tiimi testasi Ford Fiestassa uusia osia, joilla on tarkoitus tehdä autosta entistä kilpailukykyisempi ensi kauden SM-sarjassa. Kalusto toimikin hyvin ja Ari ajoi aika-ajossa ja alkuerissä tasaisia suorituksia. Lauantaina päästiin ajamaan kuivalla, mutta sunnuntaina keli oli todella haastava jatkuvan sateen vuoksi. Alkuerien perusteella Ari selviytyi Supercar-luokassa C-finaalin eturiviin. Hän sijoittui toiseksi ja nousi näin B-finaaliin. Takarivistä startanneena näkyväisyys oli kurakelissä erittäin huono eikä Arilla ollut mahdollisuuksia nousta taistelemaan A-finaalipaikasta. Tuloksena oli kuitenkin EM-sarjan kovimpien kuskien joukossa hieno 12. tila. Suomalaisista Ari oli kolmanneksi paras. Kisan voitti venäläinen Citroen DS3:sta käskyttävä Timur Timerzyanov, joka samalla varmisti tämän kauden Euroopan mestaruuden.

Syksyn ohjelmassa on vielä auton testailua ensi kautta varten, jonka jälkeen auto puretaan ja huolletaan perusteellisesti. Mikäli ensi talvena ajetaan jääratakilpailuja, nähdään Ari todennäköisesti siellä testaamassa ja treenaamassa kesäkautta varten.


 

Tekniikkavika vei mahdollisuudet SM-mitaliin

Kuluvan kauden rallicrossin SM-titteleitä ratkottiin 15.9. vuoden viimeisessä SM-osakilpailussa Hyvinkäällä. Nelivetoisten autojen Super Car-luokassa Valkealan Atro Määttä varmisti käytännössä mestaruutensa selviytymällä A-finaaliin. Ennen SM-finaalia myös Raahen Ari Perkiömäki oli vielä kiinni SM-mitalissa.

Kaksi ensimmäistä alkuerää sujui Arin osalta vielä lupaavasti. Hän oli etenemässä suoraan A-finaaliin, mutta kolmannessa alkuerässä tuli jälleen epäonni mukaan. Ari joutui lähtökiihdytyksessä kolariin ja auton voimansiirto vaurioitui. Vikaa ei pystytty huollossa korjaamaan ja hän joutui starttaamaan B-finaaliin kolmivetoisella autolla. A-finaalipaikka ja samalla mahdollisuudet mitaleille karkasivat. – Isku ei ollut edes kovin kova ja varaosakin olisi löytynyt, mutta vauriot olivat sen verran pahat, että autoa ei saatu kuntoon. Lähdin B-finaaliin vielä ajamaan hiljaa, jos olisi tullut paljon keskeytyksiä, mutta eipä tullut. Tämmöinen kausi tällä kertaa. Pettymys on suuri, sarjan kakkospaikalta finaaliin startannut Ari harmitteli. Hän sijoittui tasaväkisessä sarjassa SM-pisteissä lopulta viidenneksi.

Ensi viikonloppuna Ari testaa EM-sarjan tason Suomessa Kouvolassa ajettavassa EM-osakilpailussa. – Autoon laitetaan nyt jonkin verran uutta osaa, niin tulee samalla testattua ensi kauden SM-sarjaa varten. Jospa se sitten alkaisi autossa paikat kestämään. Täytyyhän se onni joskus kääntyä, Ari mietiskeli.Ohjaustehostinvika iski viime metreillä, SM-tilanteessa kakkosena

Rallicrossin SM-sarjan viides ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 25.8. Honkajoen Pesämäen rata oli nyt ensimmäistä kertaa rallicrossin SM-kilpailun näyttämönä. Ari Perkiömäki oli nelivetoisten turboautojen Super Car-luokan alkuerissä hyvässä vauhdissa. Ari jäi kuitenkin niukasti ensimmäisenä kuskina A-finaalin ulkopuolelle, mutta hoiti varmasti itselleen paikan päivän viimeiseen starttiin voittamalla B-finaalin.

A-finaalissa parhaimman lähdön otti Hämeenkyrön Aki Karttunen, mutta pyörähdys tiputti hänet jälkijoukkoon. Tämän jälkeen johdon otti haltuunsa pistekärjessä Honkajoelle saapunut Valkealan Atro Määttä. Kolistelujen jälkeen Ari oli kakkosena ja haastoi tosissaan Määttää. Toiseksi viimeisellä kierroksella Arin autoon ilmaantui harmittavasti latausongelmia. Raahelainen yritti pitää kiinni kakkospaikasta, mutta puoli kierrosta ennen maalia ohjaustehostin lakkasi kokonaan tehostamasta ja sen seurauksena ratti tempautui nypyn jälkeen kuljettajan käsistä. Auto pyörähti radalla. Ari pääsi jatkamaan matkaa, mutta aivan kärkiporukkaan ei ollut tietenkään enää asiaa. Hän sijoittui lopulta viidenneksi ja saalisti mukavan määrän SM-pisteitä, vaikka parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia.

Atro Määttä otti voittonsa myötä erittäin tukevan otteen SM-kullasta, mutta muista mitaleista käydään vielä raju taistelu kauden päättävässä Hyvinkään osakilpailussa 15.9. Ari on vielä vahvasti mukana mitalitaistelussa. Ennen viimeistä osakilpailua hän on SM-tilanteessa toisena 13 pistettä Määttää perässä. Helpolla ei tosin Ari tule pääsemään, sillä takana muutaman pisteen päässä väijyy monta kuljettajaa.

   


   

Kauhajoella kisa pilalle tekniikkaongelmien vuoksi

Rallicrossin SM-sarjan neljäs osakilpailu Kauhajoen Sotkassa tarjosi todella tiukkaa taistoa kauden ennätysyleisölle. Kun vielä sääkin suosi, viihtyi yleisö paikalla viimeisiin finaaleihin saakka. SM-sarjan kärkimies Ari Perkiömäki kärsi päivän mittaan auton tekniikkaongelmista. Alkuerissä auto sammui muutamaan otteeseen kesken ajon. Nelivetoautojen Super Car-luokan ensimmäisessä alkuerässä Ari kaahasi ruutulipulle kakkosena. Toisessa ja kolmannessa alkuerässä Ari voitti omat lähtönsä. Vaikka sijoitukset alkuerissä olivat hyviä, niin ajat eivät olleet aivan kärkiluokkaa ja hän joutuikin aloittamaan SM-pisteiden metsästyksen B-finaalista. Arin Ford Fiestasta katkesi vetoakseli heti B-finaalin alkumatkasta ja siihen menivät myös mahdollisuudet taistella jatkopaikasta. Hän jäi neljänneksi ja putosi jatkosta. SM-tilanteessa Ari tipahti toiseksi neljän pisteen päähän Valkealan Urheiluautoilijoiden Atro Määtästä. Seuraava SM-osakilpailu ajetaan 25.8. Honkajoella.

   


   

Joensuussa tekniikkamurheita, pistejohto säilyi

Pistejohdossa rallicrossin kolmanteen SM-osakilpailuun Joensuuhun matkannut Ari Perkiömäki kärsi tekniikkamurheista. Ensimmäisessä alkuerässä Ford Fiesta sammuili itsestään ja kolmannessa alkuerässä vaihdelaatikko meni jumiin. Raahelainen sai ajettua yhden onnistuneen alkuerän ja olikin heti toiseksi nopein. Ennen finaaleja tiimi ehti vaihtaa viallisen vaihdelaatikon, mutta kytkimen säätöjä ei ollut mahdollista testata. B-finaalissa lähtö tämän vuoksi epäonnistui ja hän jäi niukasti kolmanneksi pudoten samalla jatkosta. Ari kuitenkin säilytti niukasti SM-pistejohtonsa.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu perinteisellä Sambacross-kisalla Kauhajoella viiden viikon tauon jälkeen.
 


 

Perkiömäki kasvatti SM-pistejohtoa

 

Useat autorikot ja kolaroinnit sävyttivät rallicrossin SM-sarjan toista osakilpailua Kouvolan Tykkimäessä. Avausosakilpailun voittanut Ari Perkiömäki aloitti tasaisen hyvällä vauhdilla. Raahelainen sijoittui jokaisessa alkuerässä toiseksi ja pääsi näin suoraan A-finaalin eturiviin.

A-finaalissa takarivistä lähtenyt Aki Karttunen onnistui startissa parhaiten ja kiihdytti johtopaikalle. Hämeenkyröläisen takana kilpakumppanit kolhivat toisiaan ja hän pääsi karkuun voittaen lopulta ylivoimaisesti. Paalupaikalta startanneen Tornion Pertti Tapojärven Mitsubishistä hajosi takapään vetoakseli ensimmäisen kaarteen kolarissa eikä hän pystynyt taistelemaan voitosta. Tapojärvi selvisi kuitenkin toisena maaliin. Kolmanneksi raahautui saman kaarteen kolinoissa kärsinyt Ari Perkiömäki. Hän joutui harmittavasti ajamaan lähes koko finaalin yhdellä vaihteella vaihdekepin irrottua, mutta keräsi silti Kouvolasta mukavan pistepotin. Avausosakilpailussa täyden pistesaaliin napannut raahelainen kasvatti kuitenkin SM-pistejohtoaan.

 

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 16.6. Joensuussa.

 


 

Perkiömäki jälleen nopein Kemoran asfaltilla

 

Ari Perkiömäki uusi viimevuotisen voittonsa rallicrossin ainoassa asfaltilla ajettavassa SM-osakilpailussa. Kemoran moottoriradan SM-avauksessa 12.5. raahelainen ehti Super Car pääluokassa ruutulipulle ykkösenä kovan taistelun jälkeen.

 

Ari aloitti kisapäivänsä sateisessa kelissä vakuuttavasti. Hän oli nopein kahdessa ensimmäisessä alkuerässä ja sai näin suoraan paikan A-finaaliin. Hänen ei olisi tarvinnut enää osallistua lainkaan kolmanteen alkuerään, mutta lähti silti jahtaamaan alkuerien nopeimmalle tarjottavaa yhtä lisäpistettä. Ari ajoikin kuivuneella radalla joukon parhaimman kierrosajan.

 

A-finaalissa Arin startti ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Auto jäi sutimaan eikä hän ehtinyt kärkipaikoille. Radan toisessa mutkassa raahelainen kuitenkin ohitti kaksi kilpakumppaniaan ja syöksyi kakkospaikalle. Ari lähti raivoisasti jahtaamaan johtopaikalla ajanutta viime vuoden mestaria Atro Määttää, mutta auto oli lipsahtaa tieltä, eikä hän päässyt iskuetäisyydelle. Hän päätti kiertää pakollisen lisälenkin ennen Määttää ja pääsikin sen jälkeen ajamaan rauhasta kaksi puhdasta kierrosta.

 

Määttä johti finaalia aina viimeiselle kierrokselle saakka, kunnes kurvasi pakolliselle lisälenkille. Oman lisälenkkinsä jo aiemmin kiertänyt Ari oli viimeiselle kierrokselle lähdettäessä aivan iskuetäisyydellä. Määtän palatessa radalle autot olivat rinta rinnan, mutta Arin Ford Fiestassa oli parempi vauhti. Hän ehti maalilinjalle puoli auton mittaa Määttää ennemmin. – Eipä juuri tuon tiukemmalle voi mennä. Lähtö ei onnistunut, jotenkin itse siinä sähläsin. Pääsin kuitenkin jo heti toisessa mutkassa kakkoseksi. Kun en heti saanut Määttää kiinni, päätin mennä lisälenkille ja se näyttikin olevan oikea ratkaisu. Ajoin viimeiseen mutkaan niin lujaa kuin vain uskalsin. Auto toimi hienosti. Tiimi on tehnyt hienoa työtä kevään aikana, Ari kertoi.

 

Seuraava rallicrossin SM-osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Kouvolassa.

 


 

Talven tapahtumia

 

Perkiömäki Motorsport aloitti kauden 2012 kisatapahtumat jääradan SM-sarjan toisesta osakilpailusta 11.3. Töysästä. Auto toimi hyvin ja Ari ajoi helposti voittoon. Jääradan SM-sarjan nelivetoluokka kituu tänä talvena harmittavasti osanottajapulasta, joten ensimmäiseen osakilpailuun Ari ei lähtenyt. Sarjan finaali ajetaan 17.3. kotiseudulla Raahessa, jossa Ari on jälleen hienolla Ford Fiestalla viivalla.

 

Ari testasi  ja esitteli autoa myös 4.3. Lakeuden Urheiluautoilijoiden järjestämässä Ka-Ma rallisprintissä nolla-autona.

   


  

Hyvinkäällä keskeytys, SM-sarjassa neljänneksi

 

Ari Perkiömäki starttasi rallicrossin SM-sarjan päätöskilpailuun kolmannelta sijalta ja taistelikin kuninkuusluokan Super Car:in SM-mitalista kynsin hampain.

 

Kahdessa ensimmäisessä alkuerässä hän ajoi Ford Fiestallaan ruutulipulle ensimmäisenä, mutta kokonaisajoissa ei silti ollut asiaa aivan kärkijoukkoon. Tiimi tekikin tauolla säätöjä ja auto saatiinkiin parempaan iskuun. Huono tuuri tuli mukaan peliin lähdettäessä kolmanteen alkuerään. Sade kasteli Hyvinkään radan eikä Arilla ollut mahdollisuuksia hyvään aikaan. Alkuerätulosten perusteella hän joutui aloittamaan tärkeiden SM-pisteiden jahtaamisen C-finaalista. Voitto nosti hänet vielä jatkoon B-finaaliin, jonne päivä kuitenkin päättyi. Renkaat alkoivat loppua Arin autosta ja hän joutui yrittämään kaikkensa taistellessaan jatkopaikasta. Ainoastaan paikka A-finaalissa olisi pitänyt vielä mitalitoiveet yllä. Kova riskinotto ei tällä kertaa onnistunut, vaan hän joutui keskeyttämään. – Rengas toimi huonosti ja muut olivat jo pääsemässä karkuun. Pakko oli yrittää pysyä mukana ja ehtiä kahden nopeimman joukkoon. Sitten auto lipsahti ulos radalta ja osui kiveen. Siinä meni sitten samalla mitalimahdollisuudet, Ari kertoi.

 

Raahelainen oli välillä jopa SM-sarjan kärjessä, mutta loppukausi sujui epäonnen vaivaamana ja pettymys oli suuri. – Kyllähän tästä kaudesta jäi moni asia kaivelemaan, mutta ei auta jossitella. Täytyy vain yrittää ottaa opiksi ja tehdä hommat vielä paremmin ensi vuonna. Sarjasijoitus nousi kyllä edellisvuodesta monta pykälää, niin siinä mielessä pitää olla tyytyväinen, Ari mietti. Hän oli lopulta Super Car-luokan SM-sarjan nelonen. Mestaruuden vei Valkealan Atro Määttä.

   


   

Joensuussa keskytys A-finaalissa

 

Ari Perkiömäen vaiherikas kisa rallicrossin SM-sarjan viidennessä ja samalla toiseksi viimeisessä osakilpailussa Joensuussa päättyi A-finaalissa keskeytykseen. Alkuerät eivät sujuneet Arilta parhaalla mahdollisella tavalla ja hän aloitti SM-johtoasemansa puolustamisen B-finaalista. Ari selvitti tiensä A-finaaliin, jossa riittikin tilanteita. Ensimmäisellä kierroksella takasuoralla Ari päätti yrittää ulkokautta kärkeen, mutta tila ei aivan riittänyt. Ajolinja valui hieman leveäksi ja auto osui ulkopenkkaan. Arin ohjastama Ford Fiesta loikkasi huiman loikan kohti taivasta ulos radalta, mutta onneksi pysyi pystyssä. – Onni onnettomuudessa oli, että auto ei lähtenyt pyörimään. Otin kovan riskin, mutta ei tässä hommassa voi voittaa, jos ei yritä, Ari kertoi. Hän sijoittui lopulta kuudenneksi.

Ennen SM-finaalia Ari on SM-tilanteessa kolmannella tilalla Jukka Lautamäen ja Atro Määtän takana. Tilanne on tiukka, sillä tästä porukasta SM-kullan tulee viemää se kuljettaja, joka voittaa finaalissa. Toisaalta mitalikaan ei ole vielä Arille varma. Ennen Hyvinkään finaalia Perkiömäen pajalla joudutaan tekemään vielä paljon remonttia Joensuun kisan vaurioiden jäljiltä.

 


 

Ari jatkaa SM-kärjessä

 

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina 16.7. Kauhajoella. SM-pistejohdossa kisaan startanneella Ari Perkiömäellä oli erittäin vaiherikas päivä. Ensimmäisessä alkuerässä, juuri ennen raahelaisen starttia, sade kasteli radan eikä hän liukkaalla pystynyt ajamaan kilpailukykyistä aikaa. Toisessa alkuerässä Ford Fiesta-kuljettaja pyörähti kerran radalla. Kolmannessa erässä oli jo pakko onnistua ja liika yritys kostautui vilppilähtönä. Ari joutui aloittamaan SM-pistejahdin aina C-finaalista saakka. Ari nousi kuitenkin C-finaalin kautta B-finaaliin, jossa hän myös ehti jatkopaikalle. Yhteenotossa Kajaanin Eemeli Peltokankaan kanssa autosta kuitenkin vaurioitui takapyörän napa eikä hänen tiiminsä aivan ehtinyt korjata vikaa ennen A-finaalin starttia ja päivän tärkein startti täytyi jättää ajamatta. Sijoituttuaan kuudenneksi, hän juuri ja juuri säilytti SM-sarjan piikkipaikan. Hän tasapisteissä Jukka Lautamäen kanssa.

   

SM-sarjasta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Seuraavaksi kisataan 6.8. Joensuussa.

 


 

Kiteellä kakkoseksi, Ari siirtyi SM-kärkeen

 

Ari Perkiömäen kakkostila rallicrossin SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa Kiteellä nosti raahelaisen SM-sarjan piikkipaikalle. Alkuerät alkoivat Ford Fiesta-kuljettajalla vaisusti, mutta vähitellen vauhti parani ja edellisen Vetelin osakilpailun ykkönen taisteli jälleen voitosta.

 

Alkuerät olivat tasaista vääntöä. Ensimmäisessä alkuerässä Ari oli yllättäen vasta yhdeksänneksi nopein. Säätötoimien ja renkaiden vaihdon jälkeen auto sopi paremmin Kiteen huonokuntoiselle radalle ja toisessa alkuerässä hän kirjautti jo toiseksi nopeimman ajan. Viimeisen alkuerän kolmanneksi paras aika takasi paikan A-finaalin eturiviin. Valkealan Atro Määttä singahti Ford Focus kilpa-autolla A-finaalin startissa kärkeen, muiden taistellessa tiukasti kakkospaikasta. Määtän takana autot kolhivat ensimmäisessä mutkassa toisiaan ja myös Ari sai osuman Fiestan takaosaan. Hän selvisi rytäkästä kakkosena, mutta takarenkaan ripustukset vaurioituivat sen verran, että voittokamppailuun ei ollut asiaa. Määttä kurvaili vastustamattomasti voittoon ja Ari sai pidettyä vaikeasti ajettavalla autolla muut takanaan. Kakkostilan tuoman pistepotin ansiosta hän kiilasi Super Car-luokan SM-sarjan kärkeen, kun kausi on puolivälissä. – Perjantain harjoituksissa auto tuntui hyvältä, mutta eka alkuerässä vauhti ei tuntunut riittävän ollenkaan. Onneksi löytyi hyvät säädöt ja vauhti parani. Olen tyytyväinen kakkostilaan. Rata oli huonossa kunnossa ja varsinkin loppuvaiheessa ajaminen oli melkoista selviytymistaistelua. SM-kärkipaikka on nyt hallussa ja tästä on hyvä jatkaa loppukauteen, Ari kertoi.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 16. heinäkuuta Kauhajoella perinteisen Sambacrossin merkeissä. SM-sarjalaiset saavat nimekkään haastajan, sillä rallin MM-sarjan kärkikuljettajiin lukeutuva Mikko Hirvonen on kisassa mukana. Tulokset.
 


 

Ykköstila Kemorasta!

 

Ari Perkiömäki nappasi lauantaina 28.5. uransa ensimmäisen voiton rallicrossin Super Car kuninkuusluokasta. Raahelainen oli kärkivauhdissa jo alkuerissä ja kruunasi päivänsä A-finaalin vakuuttavalla ajosuorituksella.

SM-sarjan kauden ainoa asfaltti-kilpailu ajettiin haastavissa oloissa Kemoran sateen liukastamalla radalla. Ari taiteili kahdessa alkuerässä maaliin ykkösenä. Yhdessä erässä hän ajautui tiukan taistelun tuoksinassa useaan otteeseen soralle, mutta pääsi aina jatkamaan. – Yritystä oli jo vähän liikaakin, yritin ajaa pariin mutkaan aivan liian kovaa, Ari kertoi. Yhteenlasketuissa alkuerätuloksissa hän oli Sami Pakkalan jälkeen toinen.

A-finaalissa Ari starttasi lähtöviivalta erittäin räväkästi ja piti kilpakumppanit takanaan kaikki viisi kierrosta. Edellisen osakilpailun voittanut Sami Pakkala ei päästänyt raahelaista kuitenkaan helpolla, vaan roikkui puskurissa koko finaalin ajan kytäten kärkikuskin virheitä. Ari ajoi kuitenkin erittäin vakuuttavan finaalin ilman virheitä. Hän jätti pakollisen lisälenkkinsä viimeiselle kierrokselle eikä ollut varma, että riittääkö etumatka pitämään ykköspaikan. Pakkala ylitti maalilinjan aivan Arin kannassa. – Kerrankin lähtö onnistui aivan nappiin ja aivan oikeaan paikkaan. Sitten ei ollut ongelmia, mutta aivan täysillä piti tulla maaliin saakka. Pakkala ahdisti kyllä hyvin enkä yhtään tiennyt, että oliko hän jo kiertänyt lisälenkkinsä. Yritin kiskoa vielä viimeisellä kierroksellakin vähän etumatkaa. En tiedä yhtään, että kuinka lähellä Pakkala oli maalisuoralla, taisi olla melko lähellä, voittaja naureskeli. Ari on Kemoran voiton ja viime osakilpailun kolmostilan myötä noussut vahvaksi ehdokkaaksi SM-mitaleille. SM-pisteissä hän on nyt kakkosena kolme pistettä Pakkalaa perässä. Tulokset.
 

 


   

SM-sarja 2011 starttasi palkintokorokkeelta

 

Ari Perkiömäki onnistui mainiosti rallicrossin SM-sarjan avauksessa Kouvolan Tykkimäessä. Ford Fiestaa ohjastava kuljettaja sijoittui Super Car-luokan kahden ensimmäisen alkuerän aikatuloksissa neljänneksi. Kolmannessa alkuerässä auton laskeutui hypyn jälkeen maahan väärässä kulmassa ja tehokkaan nelivetoauton vetonivel hajosi. Perkiömäki joutui keskeyttämään ja joutui aloittamaan SM-pisteiden metsästyksen B-finaalista. Startti ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla ja raahelainen jäi jälkijoukkoon. Taistellen hän kuitenkin nousi toiseksi selviten näin päivän päätöslähtöön. A-finaalissa Perkiömäki lähti starttiviivalta neljäntenä ja nousi pian ahdistelemaan kakkospaikkaa. Perkiömäki kuitenkin ahnehti hieman liikaa ja auto kävi ulkona radalta. Kärkikaksikko pääsi karkuun, mutta Perkiömäki nappasi kolmospaikan. – Nyt tuli avauksessa hyvät pisteet. Olen tosi tyytyväinen. Olikin sellainen tuntuma, että autoa on saatu taas kehitettyä eteenpäin. Seuraava osakilpailu ajetaan asfaltilla Kemorassa. Kävinkin siellä testaamassa pääsiäisen aikaan ja lähden kisaan hyvillä mielin, Perkiömäki kertoi.

 

Voiton kouvolassa vei Noormarkun UA:n Sami Pakkala ja kakkoseksi ajoi Jalasjärven Jukka Lautamäki. Tulokset.

   


 

Rallicrossin SM-sarja 2011 starttaa Kouvolassa

 

Rallicrossin SM-sarja käynnistyy lauantaina 14.5.2011 kello 11 Kouvolan Tykkimäessä. Mukana on yli 80 kuljettajaa, joista reilut 70 tavoittelee SM-pisteitä kolmessa luokassa. Kuninkuusluokka on Super Car, jossa ajaa 16 kovaa kuljettajaa nelivetotykkeineen.

Aiemmin Autokrossi-luokasta kaksi SM-hopeaa ja yhden mestaruuden saavuttanut Ari Perkiömäki starttaa nyt kolmanteen kauteensa nelivetoluokassa. Auto on jääratasarjan jälkeen huollettu perusteellisesti ja viimeiset testit on ajettu. Kaikki onkin kunnossa kovatasoista ja rankkaa rallicrossin SM-sarjaa varten.

Lisää tietoa löytyy nettiosoitteesta www.rallicross.fi

Siellä myös linkit kisan aikana pyörivään reaaliaikaiseen tulospalveluun.

Rallicorssin SM-sarjan 2011 osakilpailut:
14.5. Kouvola Tykkimäki
28.5. Veteli Kemora.
18.6. Kitee Aimo-keskus
16.7. Kauhajoki Sotka
6.8. Joensuu Ylämylly
10.9. Hyvinkää moottoriurheilukeskus

   


   

Tekniikkahuolia jääratafinaalissa

 

Jäärata-autoilun SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin 12.3. Kokkolassa. Tällä kertaa Ari Perkiömäen vauhtia hidastivat auton voimansiirto-ongelmat. Alkuerän startissa Ari osui yhteen kanssakilpailijan kanssa ja jäi kolmanneksi. Finaalissa lähtö onnistui hyvin, mutta Arin vaihtaessa nelosvaihteelta viitoselle, vaihdetta ei löytynytkään. Ari päätti ajaa radan sivuun pahempien vaurioiden estämiseksi. Sarjamestaruuden Ari oli varmistanut jo edellisessä osakilpailussa kahden ykköstilan ansiosta. Vähäisestä kilpailijamäärästä johtuen nelivetoluokalla ei ollut SM-arvoa. – Keskeytyksestä huolimatta jääratasarjasta jäi hyvä fiilis. Tuli mukavasti ajamista ja treeniä. Samalla saatiin testattua uusia osia kesän kisoja varten. Nyt auto korjataan ja huolletaan ennen ensimmäistä rallicrossin SM-osakilpailua, Ari kertoi.

    


   

Voitto myös Kuortaneen jääradalta

 

Jäärata-autoilun SM-sarjan toinen osakilpailu hurjasteltiin 5.3. lauantaina. Kuortaneen lyhyt, hidas ja mutkainen rata oli vastakohta ensimmäisen osakilpailun vauhdikkaaseen rataan Kokkolassa. Ari Perkiömäki onnistui jälleen hyvin, eikä antanut nelivetoluokassa juurikaan muille mahdollisuuksia. Raahelainen Ford Fiesta-kuljettaja nappasi voiton alkuerästä ja finaalissakin pääsi starttiviivalta kärkipaikalle. Ari karkasi omille teilleen ja jätti kilpakumppanit taistelemaan muista sijoista. – Se oli helppoa kun kaikki toimi. Päivä sujui tosi hyvin. Finaalissa kun pääsin kärkeen, niin sain ajaa ihan rauhassa. Autossa kokeiltiin nyt uutta alustaa ja hyvin toimi. Ensi viikonlopuksi autoon tehdään taas vähän uusia säätöjä, niin voidaan samalla testata autoa kesän kisoja varten, Ari kertoi.

    


   

Jääratakausi käyntiin ykköstilalla

 

Jäärata-autoilun SM-sarja starttasi viime lauantaina Kokkolassa. Ari Perkiömäki oli nopeavauhtisella radalla hyvässä iskussa. Raahelaisen tehokas nelivetoinen Ford Fiesta toimi moitteetta ja hän ajoikin alkuerässään voittoon. Finaalissa Arin startti hieman epäonnistui ja hän jäi lähtösuoralla toiseksi. Hetken päästä raahelainen kuitenkin onnistui ohituksessaan ja nousi johtoon. Tämän jälkeen kilpakumppanit eivät pysyneet enää vauhdissa mukana. – Olihan mukava rata ajaa kun oli tarpeeksi nopeaa. Auto toimi hienosti, finaalin startissa itse vähän ahnehdin ja jäin alussa toiseksi. Kun pääsin kärkeen saatoinkin vain nautiskella ajamisesta, Ari kertoi. Jääradan SM-sarjaa ajetaan seuraavaksi 5.3. Kuortaneella, jonka jälkeen siirrytään takaisin Kokkolaan, 12.3. ajettavaan finaaliin.

    


    

Kaudella 2011 ohjelmassa jääradan SM-sarja ja rallicrossin SM-sarja

 

Ari Perkiömäki nähdään tälläkin kaudella Ford Fiestan ohjaimissa niin jääradan SM-sarjassa kuin rallicrossin SM-sarjassakin. Kausi starttaa helmikuun puolessa välissä Ylivieskan SM-jääratakisasta. Kilpuri on täyshuollettu ennen kauden alkua ja kalusto on hyvässä iskussa.

   


   

SM-finaalissa kuudenneksi

 

Rallicrossin SM-sarja 2010 huipentui lauantaina 21.8. Kouvolan osakilpailuun. Ari Perkiömäki pystyi Divisioona 1-luokassa yhteen alkuerävoittoon, mutta joutui tasaväkisessä kisassa aloittamaan pistesaalistuksen B-finaalista. Ajettuaan ensimmäisenä ruutulipulle nousi hän päivän ratkaisevaan starttiin. Yli 500-hevosvoimainen Ford Fiesta irtosi hyvin lähtöviivalta ja ampaisi ensimmäiseen mutkaan kärkijoukossa. Perkiömäen yrittäessä ohitusta Janne Kanerva sulki ohituspaikan kohtalokkain seurauksin. Toisella puolella ei ollut tilaa väistää ja autot osuivat yhteen. Perkiömäki joutui keskeyttämään. Raahelainen saalisti näin vaikean kauden päätteeksi kuudennen tilan ja sijoittui SM-pisteissä seitsemänneksi.

 

Kyllähän minä odotin tältä kaudelta enemmän. Ainakin yksi kisa olisi pitänyt pystyä voittamaan ja taistella SM-mitalista. Kausi oli tekniikkaongelmien vuoksi tosi vaikea. Paljon tuli kuitenkin oppia lisää ensi kautta ajatellen. Vauhtia kyllä piisaa, kunhan kaikki osuu kohdalleen. Vaikka kausi oli pettymys, tästä on kuitenkin hyvä lähtä ensi kauteen, Ari Perkiömäki mietti.

   


   

Joensuun SM-osakilpailu päättyi alkueriin

 

Joensuussa ajettiin lauantaina 7.8. kauden toiseksi viimeinen rallicrossin SM-osakilpailu. Ensimmäisessä alkuerässä Ari Perkiömäki oli Divisioona 1-luokan kymmenenneksi nopein. Samalla kuitenkin Ford Fiestan vaihdelaatikko alkoi uhkaavasti oireilemaan. Toisessa alkuerässä vaihteisto meni jumiin, eikä sitä ollut mahdollista korjata tarpeeksi nopeasti. Näinpä kisapäivä päättyi jälleen aivan liian aikaisin.

   


    

Kauhajoella C-finaaliin

 

Kauhajoella ajettiin lauantaina 17.7. Rallicrossin SM-sarjan neljäs osakilpailu. Ari Perkiömäen vauhti Divisioona 1-luokassa riitti tällä kertaa C-finaaliin saakka. Alkuerissä raahelainen törmäsi yhteen kilpakumppanin kanssa ja auton alusta vaurioitui. Vaikka vialliset osat saatiin huollossa vaihdettua, ei auto ollut enää parhaassa mahdollisessa iskussa. Huonosti ohjattavalla autolla Perkiömäki pääsi alkuerien perusteella C-finaaliin, jossa hän jäi kolmanneksi pudoten näin jatkosta. SM-sarjasta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Perkiömäki on SM-tilanteessa tällä hetkellä yhdeksäntenä.
  


    

Kouvolan EM-kisassa niukasti ulos finaaleista

 

Ari Perkiömäen uran ensimmäinen rallicrossin EM-osakilpailu Kouvolassa päättyi juuri ennen viikonlopun kuumimpia lähtöjä. Divisioona 1-luokan aika-ajoissa ja alkuerissä Ford Fiestaa ohjastavan raahelaisen vauhti oli hyvää ja hän ajoikin kovassa porukassa 15:sta parhaan joukkoon.

 

Ratkaisevilla hetkillä kilpa-auton voimansiirto alkoi kovassa helteessä vikuroimaan, eikä ongelmaa heti löytynyt. Autosta tuli enemmän takavetoinen, joka taas aiheutti hieman turhan laveita ajolinjoja.

 

Raahelainen jäi niukasti ulos finaaleista sijoittuen kokonaiskilpailussa parhaana pohjoissuomalaisena sijalle 21. – Hieno tapahtuma ja kokemus. Mukava oli todeta, että pystyn hyvin ajamaan kisaa siellä keskiporukassa. Samalla tuli todettua, että auto täyttää EM-sarjan pykälät ja kyytikin siinä riittää. Auto toimikin nyt muuten hyvin, mutta pieni säätöongelma aiheutti pito-ongelmia. Kisa on kyllä tuolla tasolla kovaa ja osumia tulee. Auton molemmat kyljet ovat kunnolla lommoilla, Perkiömäki kertoi.

   


   

Oulun A-finaalipaikka meni rengasrikkoon

 

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina Oulussa. Raahen Ari Perkiömäki aloitti rallicrossin kuninkuusluokan eli divisioona 1-luokan alkuerissä hyvällä vauhdilla. Hän oli Ford Fiestallaan joukon seitsemänneksi nopein ja pääsi näin B-finaalista aloittamaan SM-pisteiden jahtaamisen.

B-finaalissa Perkiömäki ja Kemin Anssi Rytkönen syöksyivät ensimmäiseen mutkaan aivan rinta rinnan. Rytkönen selvisi ahtaasta paikasta kärkipaikalla. Perkiömäki aloitti toisena ja oli näin kiinni nousupaikassa A-finaaliin. Toisella kierroksella auton rengas kuitenkin osui kohtalokkain seurauksin terävään asfaltin reunaan ja puhkesi. Hän joutui reilusti hidastamaan vauhtia ja putosi pois kärkitaistelusta jääden neljänneksi. Kokonaistuloksissa hän oli kahdeksas. – Kyllä harmittaa, että kisa loppui näin. Ei olisi ollut mitään ongelmaa selviytyä A-finaaliin. En edes ajanut radalta ulos, vaan rengas osui johonkin radalla olevaan reikään. Autokin toimi nyt hyvin, Perkiömäki harmitteli. SM-sarjan puolivälissä hän on tällä hetkellä kahdeksantena. Divisioona 1-luokan voittoon Oulussa ajoi myös kaksi edellistä osakilpailua voittanut Toomas Heikkinen. Joensuulainen ajaa ruotsalaisen rallicross-konkarin Per Eklundin tiimissä Saab:illa.

   


   

Tekniikkaongelmat lopettivat kisapäivän alkuunsa Hyvinkäällä

 

Ari Perkiömäen päivä rallicrossin SM-sarjan toisessa osakilpailussa Hyvinkäällä loppui harmittavan lyhyeen. Perkiömäki lähti kisaan kärkisijat mielessä hyvän avausosakilpailun ja Oulussa ajettujen testien jälkeen. Harjoituksissa kaikki oli vielä kunnossa, mutta lähdettäessä ensimmäiseen alkuerään vaihteisto alkoi temppuilemaan. Vaihteet eivät tahtoneet mennä millään päälle. Perkiömäki ei halunnut ottaa riskiä vaihdelaatikon täystuhosta ja joutui ajamaan Ford Fiestan takaisin varikkopilttuuseen. Vikaa ei ollut mahdollista korjata alkuerien aikana, joten edessä oli keskeytys. Kisan voiton vei avausosakilpailun tapaan Toomas Heikkinen. Hänellä on jo pieni etumatka pisteissä, mutta muuten sijoituksen ovat menneet mukavasti ristiin. Näinpä mitalisijatkaa eivät ole vielä karanneet Perkiömäeltä, vaikka Hyvinkäältä oli saalina pyöreä nolla. Seuraavaksi kisataan Perkiömäen "kotiradalla" Oulussa 19.6.

  


 

  

Rallicrossin SM-sarja käyntiin kolmostilalla

 

Ari Perkiömäen päivä rallicrossin SM-sarjan avausosakilpailussa Hämeenlinnan Ahvenistolla käynnistyi epäonnisesti. Harjoituksissa raahelaisen kilpa-auton Ford Fiestan voimansiirto vaurioitui. Autoa ei pystytty kokonaan korjaamaan päivän kilpailua varten, ja lukottoman etuperän vuoksi Perkiömäki joutui kiihdytyksissä antamaan hieman tasoitusta kilpakumppaneille. Divisioona 1-luokan alkuerien yhteistuloksissa hän sijoittui kuitenkin mukavasti kolmanneksi.

 

A-finaalin startti ei onnistunut aivan nappiin ja hän menetti pari sijaa. Pian Perkiömäki oli kuitenkin jo kolmantena ja painosti toisena ajanutta kokenutta rallicross-kuljettajaa Martti Simosta. Kemiläisen Anssi Rytkösen Mitsubishin hajonneesta moottorista tuprahti radalle hurjat savut ja myös Perkiömäki joutui hidastamaan. Joensuun Urheiluautoilijoiden Toomas Heikkinen ja Martti Simonen pääsivät tässä vaiheessa karkuun ja raahelainen ajoi ruutulipulle kolmantena. – Auto oli tänään vähän vajaavetoinen, joten siihen nähden olen kyllä tulokseen tyytyväinen. A-finaalissa en nähnyt savussa välillä yhtään mitään, piti melkein pysähtyä. Siinä vaiheessa kärkikaksikko pääsi liian kauas. Kolmas sija on kuintenkin hyvä ja tästä on hyvä jatkaa kautta, Perkiömäki kertoi.

   


   

Rallicrossin SM-sarja 2010 käyntiin Ahvenistolta

 

Tulevana lauantaina 8.5. alkaa tapahtua SM-rallicrossin merkeissä, kun kauden 2010 sarja pyörähtää käyntiin Hämeenlinnan Ahvenistolta. Luvassa on kuusi SM-osakilpailua, joista Ahveniston lisäksi muut viisi ajetaan 29.5. Hyvinkään Vauhtipuistossa, 19.6. Oulun Iinatissa, 17.7. Kauhajoen Sotkassa, 7.8. Joensuun Ylämyllyllä sekä 21.8. Valkealan UA:n osakilpailu, mikä järjestetään Kouvolassa Tykkimäen radalla.    

 

Viime vuonna ensimmäisen kautensa Divisioona 1-luokassa kilpaillut Ari Perkiömäki lähtee tänä vuonna hakemaan Ford Fiestallaan SM-mitalia. Kalusto on kehitetty kilpailukykyiseksi ja luotettavemmaksi viime kesän rallicrossin SM-sarjan ja talven jääratasarjan aikana ja nyt on jo mahdollisuuksia saalistaa osakilpailuvoittoja.
 


   

Nelivetoluokan Cup mestaruus jääradalta

 

Ari Perkiömäki voitti autojen jääratasarjan viimeisen osakilpailun Kiuruvedellä 13.3. ja varmisti samalla nelivetoluokan cup-voiton.

SM-kauden viimeisessä osakilpailussa Ari Perkiömäen päivä alkoi epäonnisesti. Alkuerälähdössä raahelainen lipsautti nelivetoisen Ford Fiestan penkkaan ja pyörähti. Lopulta Perkiömäki nousi kuitenkin kolmanneksi. Finaalin lähtökiihdytyksessä Perkiömäki jäi toiseksi, mutta jahtasi tiukasti kärkeen kiihdyttänyttä Kajaanin Harry Niemistä. Kahden kierroksen jälkeen Perkiömäki onnistui ohituksessa nousten kärkipaikalle. Tämän jälkeen raahelaisella ei ollut ongelmia pitää ykköspaikkaa hallussaan.

SM-sarjan osakilpailuissa saavutetut kaksi voittoa ja yksi kakkostila toivat Perkiömäelle nelivetoluokan Cup-mestaruuden. Osallistujia tässä luokassa oli kauden mittaan sen verran niukasti, että SM-tittelistä ei tällä kertaa ajettu. – Kun pääsin finaalissa kärkeen ei ollut enää vaikeuksia. Ei tosin pystynyt yhtään nostelemaankaan. Talven kisat on opettaneet paljon. Auto on tullut tutummaksi ja olen saanut alle tärkeitä kisalähtöjä. Tästä voikin luottavaisena lähtä kesäkauteen, Perkiömäki kertoi. Rallicrossin SM-sarja käynnistyy toukokuun alussa Hämeenlinnasta.
  

    

Teknikkaongelma tiputti viime metreillä toiseksi

 

Autojen jääratasarjan kolmas SM-osakilpailu ajettiin 6.3. Nivalassa. Ari Perkiömäki ajoi Ford Fiestallaan nelivetoluokan alkuerissä parasta vauhtia. Myös finaalissa kaikki näytti hyvältä aina viimeiselle kierrokselle saakka. Perkiömäki oli reilussa johtoasemassa kunnes puoli kierrosta ennen maalia auton vaihdekeppi irtosi. Ykkösvaihteella Perkiömäki körötteli hitaasti maaliin ja tipahti toiseksi. Ennen viimeistä osakilpailua, Perkiömäki johtaa nelivetoluokan Cup-pisteissä.

   


   

Kakkostila Nivalan SM-kisasta

 

Jääradan SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin lauantaina 20.2. Nivalassa.  Kovassa pakkassäässä Ari Perkiömäen autossa oli käyntiongelmia, eikä hän päässyt aivan parhaimpaan vauhtiinsa. Alkuerissä Perkiömäki ei pystynyt temppuilevalla autolla ajamaan kunnolla.

 

Finaalin startissa Perkiömäki jäi Mitsubishi-kuljettaja Harry Niemisen jälkeen toiseksi. Ohittaminen sankassa lumipölyssä ei ollut mahdollista ja raahelainen ajoi ruutulipulle kakkosena. Perkiömäki on nelivetoluokan cup-pisteissä kärkipaikalla ennen kahta viimeistä osakilpailua. Nelivetoluokassa on ollut tänä vuonna sen verran vähän osallistujia, että SM-arvon sijasta luokalla on Cup-arvo.

   


  

Voitto jääradan SM-avauksesta

 

Peräseinäjoen Kalajärvellä ajettiin tämän kauden ensimmäinen jääradan SM-osakilpailu. Ari Perkiömäeltä löytyi vuoden tauon jälkeen heti kärkivauhti ja raahelainen saavuttikin Ford Fiestallaan ykköstilan nelivetoisten autojen luokassa. Perkiömäen vauhti oli vakuuttavaa, voitto alkuerästä ja voitto finaalista. Jääradan SM-sarja jatkuu jo 20.2. Nivalassa.

   


   

Mukana jääradan SM-sarjassa

 

Perkiömäki Motorsportin kilpa-auto Divisioona 1-luokan Ford Fiesta ST on alkutalven aikana huollettu ja ehostettu entistä kovempaan kuntoon. Moottori ja turbo on päivitetty ja auto toimi testipenkissä todella hyvin. Autoon on tullut myös paljon muita muutoksia. Uutta kautta odotellaan luottavaisin mielin. Ari Perkiömäki osallistuu Rallicrossin SM-sarjan 2010 lisäksi myös tämän talven jääradan SM-sarjaan. Ensimmäiset jääratatestit on ajettu ja kilpailut alkavat 13.2.2010 Peräseinäjoelta.

 

Viimeksi Ari kilpaili jääradan SM-sarjassa toissa vuonna 2008, jolloin hän saavutti sieltä tuplamestaruuden.

   


    

ERC-kandidaattikisa päättyi B-finaaliin

 

Rallicross-kauden päätös ajettiin Kouvolassa 3.-4.10. EM-sarjan kandidaattikisan merkeissä. Ari Perkiömäki aloitti Divisioona 1-luokassa hyvällä vauhdilla. Hän oli ensimmäisenä kilpailupäivänä ajettujen aika-ajojen kuudenneksi nopein.

 

Sunnuntaina ensimmäisessä alkuerässä oli tiukkaa vääntöä Suomen kärkikuskien sekä ruotsalaisen rallicross-legendan Per Eklundin kanssa. Perkiömäki oli ensimmäisen alkuerän neljäs. Toisessa alkuerässä pellit kolisivat ja Ford Fiestaan tuli vielä sähköongelmia. Sähkön vähyys vaikutti ensimmäisenä sähköiseen ohjaustehostajaa, jonka pätkiminen teki ajamisesta aivan mahdotonta. Perkiömäki joutui kieli keskellä suuta köröttelemään auton maaliin. Aika-ajon menestys oikeutti tällä kertaa B-finaaliin. Kesän viimeisessä startissa oli epäonnea. Fiestasta puhkesi takarengas ja Perkiömäki spinnasi kahteen otteeseen. Tuloksena oli näin EM-sarjan ehdokaskisan kahdeksas tila. - Kouvolassa oli tosi hienoa rata, mukava oli ajaa. Ensimmäisessä alku-erässä oli kunnon vääntöä. Autoakin saatiin säädettyä jälleen paremmaksi, Perkiömäki kertoi.

 

Perkiömäki Motorsportin Kesäkausi on nyt paketissa. - Ensimmäinen kausi Divari 1:ssä oli juuri sellainen kuin odotinkin. Ongelmia oli paljon, mutta oppia tuli koko ajan lisää. Autoa on saatu jatkuvasti paremmaksi ja vauhti onkin kasvanut koko ajan. Kun auto toimiii, niin on mahdollista taistella aivan kärkisijoista, Perkiömäki summaa.

 

Talvella Perkiömäki saatetaan nähdä myös jäällä, mikäli jääradan SM-sarjassa ajetaan nelivetoluokkaa. Ensi kesänä ohjelmassa on rallicrossin SM-sarja sekä ehkäpä myöskin pari kilpailua ulkomailla.

 


 

Kolmanneksi SM-finaalissa

 

Hyvinkään vauhtipuistossa ratkaistiin 22.8. kolmen eri rallicross-luokan suomenmestaruudet. Nelivetoisten autojen Divisioona 1-luokassa Raahen Ari Perkiömäki ajoi Ford Fiestallaan kauden parhaan sijoituksensa.

Alkuerät lähtivät Perkiömäen osalta heikosti käyntiin. Ensimmäisessä alkuerässä hän joutui kolariin ja matka keskeytyi. Tämän jälkeen lähtöpaikka loppuihin aika-ajoihin oli vaikea. Vaikka alkuerät sujuivat kehnosti, Perkiömäki nousi B-finaalin voiton ansiosta päivän viimeiseen starttiin. Tiukan taistelun tuoksinassa Perkiömäki lipsautti A-finaalissa kahteen otteeseen lievästi penkkaan. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Perkiömäki ajoi kauden parhaan sijoituksensa kolmanneksi. Kauden mittaan usein tekniikkaongelmista kärsinyt raahelainen sijoittui SM-pisteissä seitsemänneksi. Tälle kaudelle Perkiömäki aikoo osallistua vielä Kouvolan EM-Rallicross kanditaatti-kilpailuun syyskuun loppupuolella. - Nyt auto toimi hyvin koko päivän. Kun tekniikka on toiminut, niin vauhti on jo kohdallaan. A-finaalissakin on mahdollista taistella kaikista sijoita. Hyvinkäällä kakkospaikka oli ulottuvilla, mutta kun kävin penkassa, yksi kuski pääsi ohitse, kertasi Perkiömäki finaaliosakilpailun tapahtumia.

 


   

A-finaalipaikka jäi käyttämättä Joensuussa

 

Rallicrossin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Joensuussa 8.8. Ari Perkiömäellä riitti aika-ajoissa eli alkuerissä tapahtumia Ensimmäisessä erässä Perkiömäki lipsautti lievästi penkalle, joka tietenkin huononsi aikaa. Toisessa erässä tiukka kamppailu kanssakilpailijan kanssa vei tärkeitä sekunteja. Kolmannessa erässä toinen kilpailija keskeytti keskelle rataa, kiertely hidasti ajamista.

 

Aika-ajojen perusteella Perkiömäki selvisi B-finaaliin, jossa hän sijoittui toiseksi varmistaen näin paikan päivän viimeiseen starttiin. Ensimmäistä kauttaan Divisioona 1-luokassa ajava kuski saavutti kesän toisen A-finaalipaikan. Uutta kalustoa vaivanneet tekniikkaongelmat saivat kuitenkin harmittavasti jatkoa myös Joensuussa. Varikolla Perkiömäki huomaisi nelivetoisessa Ford Fiestassa pahoja vetolaiteongelmia ja A-finaali jäi ajamatta. Hän sijoittui Joensuun SM-osakilpailun kuudenneksi. - Vauhti alkaa olla jo hyvää. Kun vain pääsisi ajamaan vielä A-finaalinkin ilman ongelmia. Vika saattaa olla jälleen vaihdelaatikossa, Perkiömäki kertoi.

SM-sarjan kauden päätösosakilpailu ajetaan 22.8. Hyvinkäällä.
 


   

Pitkä harppaus ylöspäin - kauden paras Kauhajoelta

   

Rallicrossin SM-sarjan neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina 18.7. Kauhajoella. Divisioona 1-luokassa Raahen Ari Perkiömäki selvisi tällä kaudelle ensimmäisen kerran A-finaaliin.

Perkiömäki pääsi alkuerien perusteella C-finaalin paalupaikalle. Raahelaisella ei ollut suuria ongelmia nousta B-finaaliin. Myös B-finaalissa hän selvisi kahden nopeimman joukkoon. Tekniikkaongelmien vaivaaman alkukesän jälkeen tuloksena oli ensimmäisen kerran Divisioona 1-luokassa paikka päivän päälähdössä. Startti onnistui hyvin, mutta ratkaisevalla hetkellä, finaalin ensimmäisellä kierroksella Perkiömäen Ford Fiesta hyytyi hetkeksi. Raahelainen tippui viimeiseksi. Auto alkoi yhtäkkiä taas kulkemaan ja Perkiömäki lähti jahtaamaan muita. Takaa-ajomatka oli kuitenkin liian suuri ja hän sijoittuikin lopulta kuudenneksi. - Nyt oli hyvä päivä. Pääsi ajamaan paljon ja vielä A-finaalinkin maaliin saakka. Vaikka autossa oli joku ihme häiriö finaalissa, niin suunta on ainakin ylöspäin. Kyllä tälle kaudelle on vielä tavoitteena palkintopallisijoitus, Perkiömäki kertoi.

   


   

Tekniikkaongelmat eivät antaneet periksi Oulussakaan

   

Ari Perkiömäen tekniikkahuolet saivat jatkoa SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa Oulussa. Tuloksena oli nyt jo kauden kolmas keskeytys Ford Fiestan voimansiirto-ongelmiin. Ensimmäisessä alkuerässä hän oli joukon neljänneksi nopein. Eväät olivat vielä parempaankin, mutta Perkiömäki juuttui pölyävällä radalla kilpakumppaneiden taakse. Vaikka Perkiömäen kilpailupäivä päättyi toiseen alkuerään lähtösuoralle, olisi ensimmäisen startin hyvä sijoitus riittänyt C-finaalipaikkaan. Raahelainen ei kuitenkaan pystynyt starttaamaan. – Nyt kyllä jo tympäisee. Joka kisassa vauhti on vaikuttanut lupaavalta, mutta aina vaan samat ongelmat. Ei tästä silti auta lannistua. Kolme viikkoa on taas aikaa tutkia autoa ja laittaa tekniikka kuntoon, manasi Perkiömäki.

   


  

Kiteen SM-kisassa keskeytys vaihdelaatikkorikkoon

   

Ari Perkiömäen huono tuuri jatkui rallicrossin SM-sarjan toisessa osakilpailussa Kiteellä. Raahelainen oli kuninkuusluokassa kilpailukykyisessä vauhdissa, mutta tekniikkaongelmat astuivat kuvioihin mukaan ratkaisuhetkillä.

 

Perkiömäki oli Divisioona 1-luokan alkuerien kuudenneksi nopein ja sain näin parkkeerata Ford Fiestansa B-finaalin eturiviin. B-finaalissa näytti pitkään, että hän selvittää tiensä päivän päälähtöön. Raahelainen joutui kuitenkin keskeyttämään kakkospaikalta ensimmäisen osakilpailun tapaan vaihdelaatikkorikkoon. – Tulin pääsuoran jälkeen jarrutukseen ja vaihdoin pienemmälle. Laatikko meni jumiin ja kisa jäi siihen. Muuten jäi kisasta positiivinen maku. Pystyin jo ajamaan toisten mukana hyvää ja tasaista kyytiä. Auto tuntuu muuten toimivan hyvin ja ajaminenkin paranee koko ajan mitä enemmän saa ajaa, Perkiömäki tuumailee.

 

Seuraava rallicrossin SM-osakilpailu ajetaan 27.6. Oulussa, jonne Perkiömäki aikoo tuoda entistä kestävämmäksi hiotun kilpa-auton. – Eiköhän nyt löydy jokin syyllinen tuohon vikaan, niin saadaan tehtyä Ouluun sellainen laatikko, että kestää.

    


    

Perkiömäki aloitti uudessa rallicross-luokassa

   

Rallicrossin SM-sarja pyörähti käyntiin lauantaina Kouvolasta. Autokrossi-luokan hallitseva Suomenmestari Ari Perkiömäki hyppäsi nyt uusiin haasteisiin. Raahelainen ajoi elämänsä ensimmäisen kilpailun nelivetoisella autolla ja siirtyi samalla rallicrossin kuninkuusluokkaan Divisioona 1:seen.

 

Ari Perkiömäki saavutti viime vuonna kolme Suomenmestaruutta, kaksi jääradalta ja yksi autokrossista. - Tulin siihen tulokseen, että oman motivaation säilyttämiseksi pitää vaihtaa luokkaa, Perkiömäki valaisee.

 

Ensimmäisen kilpailunsa Divisioona 1:ssa raahelaisen joutui keskeyttämään tekniikkaongelmien vuoksi ennen Kouvolan SM-avauksen B-finaalin starttia. Hän otti yli 500 hevosvoimaisella ja nelivetoisella Ford Fiestalla ykköstilan C-finaalissa ja nousi B-finaaliin. Voimansiirrosta kuuluneet pahaenteiset äänet pakottivat raahelaisen kuitenkin siirtymään sivuun. Hän sijoittui näin yhdeksänneksi. – Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan hyvä päivä. Paljon tuli kokemusta uudesta kalustosta ja uudesta luokasta. Päivän mittaan vauhti tuntui paranevan koko ajan, Perkiömäki kertoi. Divisioona 1-luokan voittajaksi ajoi Kankaanpään UA:n Janne Kanerva.

 

Luokan vaihto autokrossista Divisioona 1:seen vaatii huimasti tehokkaamman kaluston lisäksi myös muutosta ajotyyliin. - Tässä luokassa täytyy näköjään ajaa selvästi rajummalla tyylillä kuin autokrossissa. Arkailin vielä turhan paljon, Perkiömäki mietti.

 

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan. 6.6. Kiteellä. Kauden kolmas osakilpailu vuorostaan Perkiömäen ”kotikulmilla” Oulussa 27.6.

    
      
Ensimmäiset nelivetoharjoitukset takana

Perkiömäki Motorsportin ensimmäiset nelivetoharjoitukset on nyt ajettu. Autona tosin oli vielä Pekka Keski-Korsun Mitsubishi EVO 9. Maaliskuun lopussa Kiilun moottoriradan harjoituspätkällä Pekka näytti mallia ja opasti miten tuollaista autoa viedään. Mahtava ja opettavainen kokemus. Kiitoksia Pekalle.
 

Perkiömäki rallicrossin Divisioona 1-luokkaan kaudella 2009


Perkiömäki Motorsport rakentaa parhaillaan kilpailukykyistä kilpa-autoa rallicrossin kovimpaan luokkaan Divisioona 1:seen. Automerkkinä tulee olemaan Ford Fiesta, joka valmistuu keväällä. Katso projektikuvia.
  


Perkiömäki tripla-mestariksi kaudella 2008

Ari Perkiömäki päätti kiireisen autourheilukautensa viime lauantaina Hyvinkäällä Suomen mestaruuteen. Jo talven jääradoilta tuplamestaruuden saavuttanut 38-vuotias raahelainen otti ykköstilan myös rallicrossin SM-sarjan Autokrossi-luokassa.

Toyota MR2 kilpa-autoa ohjastava Ari Perkiömäki lähti kesäkauteen tavoitteenaan Suomen autourheilun historiassa harvinainen tripla-mestaruus. Talven jääratasarjassa hän oli jopa ylivoimainen ja saaliina oli Suomen mestaruus kahdessa eri luokassa. Myös Rallicrossin SM-sarja alkoi raahelaiselta mainiosti. Sarjan puolivälissä mestaruus näytti jo karkaavan käsistä, mutta kaksi viimeistä osakilpailua Oulussa ja Hyvinkäällä sujuivat Perkiömäen hallinnassa. Rallicrossin SM-sarjan kuudesta osakilpailusta hän voitti neljä. Finaalissa hän varmisti mestaruutensa jo aika-ajosuorituksen perusteella. Kaksi alkuerälähtövoittoa toivat Perkiömäelle A-finaalin paalupaikan. Kun pahin kilpakumppani Kiimingin Janne Taskila jäi ulos kuuden parhaan kuljettajan joukosta, oli Perkiömäki Autokrossi-luokan mestari. Hän silti starttasi kauden viimeiseen lähtöön ja kruunasi upean kautensa ykköstilalla. – Oli vähän ihmeellinen olo startata A-finaaliin, kun mestaruus oli jo varmistettu. Kypärän kun pisti päähän, niin tarvittava keskittyminen ja ajofiilis kuitenkin löytyivät heti. Pääsin startissa kärkeen ja sain pidettyä ykköspaikan loppuun asti. Mahtava kausi, ei ole tainnut vielä kukaan muu pystyä kolmeen kultaan samalla kaudella, Perkiömäki kertoi.
  


Perkiömäki tuplamestariksi jääradan SM-sarjassa 2008

Raahen Urheiluautoilijoita edustava Ari Perkiömäki on viime vuosina menestynyt mainiosti autojen jäärata-ajojen SM-sarjassa. Tänä vuonna Toyota-kuljettaja nappasi jättipotin saavuttaen Suomen mestaruuden kahdessa eri luokassa.

Saloisissa asuvalta Ari Perkiömäeltä löytyi palkintokaapista ennestään yksi SM-kulta vuodelta 2005 sekä kolme hopeamitalia, joten tavoitteet olivat hyvin selvillä ennen uuden kauden starttia. Ensimmäisen osakilpailun vakioliukuesterenkailla ajettavan luokan avauslähdössä Perkiömäki sijoittui lupaavasti toiseksi. Honkajoen moottorikerhon Kari Viitanen onnistui BMW:llään viimeisen mutkan ohituksessaan. Loput lähdöistä sitten kirjattiinkin Perkiömäen nimiin.

Erikoisliukuesteillä ajettavassa luokassa Perkiömäki ei antanut kertaakaan kilpakumppanien yllättää itseään. – Kyllä oli tänä vuonna kyyti kohdallaan. Auto on nyt tosi hyvässä iskussa. Starteissa pääsin aina piikkiin, niin käytännössä ensimmäisen puolen kierroksen jälkeen ei ollut enää mitään ongelmia pitää ykköstilaa, kertoi tuplamestaruuden saavuttanut Perkiömäki. Hänen meriittilistaltaan löytyy myös jääradan Ruotsin mestaruus vuodelta 2004.

Perkiömäen ajokkina on ollut jo useita vuosia Toyota MR2 kilpa-auto. Toyotan 20-venttiilinen moottori tuottaa noin 235 hevosvoimaa. Vaihteet vaihtuvat salamannopeasti viisivaihteisen suorakytkentävaihdelaatikon ansiosta.

     


Rannikon Tarvike
Osaset

PJK-Kansityö Ky

   START | TEAM | KALUSTO | KALENTERI | RAPORTIT | HISTORIAA | KUVIA | OSTO/MYYNTI | LINKIT | WWW.RACEWAYMEDIA.NET